Lider sindical: „Spre 60% dintre cadrele didactice în sistemul de învăţământ preuniversitar timişean s-au vaccinat”

Foto: RO Vaccinare

Liderul Sindicatului „Spiru Haret” filiala Timiş a declarat, potrivit Agerpres, că „spre 60%” dintre cadrele didactice în sistemul de învăţământ preuniversitar judeţean s-au vaccinat, dar nimeni nu le poate impune celorlalte cadre didactice sau elevilor să se vaccineze.

 

„Vaccinările nu au cum să fie obligatorii, pentru că deocamdată nu sunt în lege. În Timiş sunt deocamdată spre 60% din dascăli vaccinaţi. Ministrul Educaţiei spune să fim vaccinaţi, dar nu cred că poate (impune, n.r.) pentru că nu există o lege în acest sens. Apoi, avem elevii. Ei se vaccinează? Nu ştim. Lucrurile sunt destul de neclare în acest sens. Avem cadre didactice care efectiv nu vor să se vaccineze, din diferite motive. Nu există o lege care să oblige la vaccinare, iar dacă apar interdicţii faţă de nevaccinaţi, ei vor ataca în instanţă, iar instanţa nu are cum hotărască vaccinarea”, a declarat, citat de Agerpres, Virgil Popescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret” filiala Timiş.

Acesta consideră că este neconstituţional şi să se interzică participarea oamenilor la acte culturale (spectacole de teatru, operă) sau de educaţie, pe motiv că nu sunt vaccinaţi, dar este de acord că trebuie să se poarte mască, să existe o distanţă între persoane şi să fie respectate normele de igienă a mâinilor.

Inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a anunţat că va cere o reactualizare a situaţiei din învăţământul timişean privind vaccinarea împotriva virusului Sars-CoV-2, ultima actualizare a datelor fiind din 30 iunie.

 

Print Friendly, PDF & Email