Lider PMP: „Nu Băsescu este de vină pentru ceea ce s-a întâmplat în Timiș”

roxana-iliescuÎntr-un schimb de replici dintre preşedintele PMP Timişoara, Roxana Iliescu, şi prim-vicepreședintele PNL, Cristian Buşoi, aceasta acuză infatuarea liderilor PNL și războiul intern din PNL Timiş, despre care spune că au stat la baza alianţei PMP cu PSD, pentru Consiliul Judeţean Timiş.

 

Preşedintele PMP Timişoara şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Roxana Iliescu, îl acuză pe Cristian Buşoi, prim-vicepreședinte al PNL, de afirmații neadevărate, făcute într-un interviu acordat unui site central.

Roxana Iliescu atacă răspunsul pe care Cristian Buşiu l-a dat când a fost întrebat câți președinți de Consilii Județene are PNL – „8, față de aproximativ 30, câți au cei din PSD care a făcut majorități cu ALDE, cu UDMR și în aproape toate cazurile cu PMP” –, evidenţiind situația județelor Timiș și Caraș-Severin.

Faptul că PMP a făcut majoritate cu PSD îl determină pe prim-vicepreședintele PNL să concluzioneze că președintele Băsescu «este aliat și lucrează împreună cu domnii Dragnea, Ponta și Ghiță». Mai mult decât atât, se invocă o adevarată strategie, o presupusă coordonare foarte precisă a acțiunilor celor patru. Șocantă este nonșalanța cu care  afirmă că la Timiș, în ciuda opțiunii organizației care a dorit să facă majoritate cu PNL (?!), președintele Băsescu a insistat ca organizația să meargă cu PSD. Se menționează inclusiv, că acest fapt l-a reclamat la PPE”, declară Roxana Iliescu.

Aceasta mai spune că, în calitate de președinte al PMP Timiș și principal negociator al organizației la acea dată, precizează că politicianul liberal este într-o eroare totală: „De fapt, cred că și-a conturat discursul într-o anumită manieră, pentru a-l ataca o dată în plus pe președintele Băsescu. Nu Băsescu este de vină pentru ceea ce s-a întâmplat în Timiș. Decizia ne-a aparținut în totalitate, a fost o hotărâre pe care mi-am asumat-o. Președintele ne-a acordat libertate deplină. De vină a fost infatuarea liderilor PNL și războiul intern din organizația județeană – dintre cei din fostul PD-L și cei din vechiul PNL”.

Preşedintele PMP Timişoara transmite că, în cazul în care, Cristian Bușoi persistă în prezentarea unor neadevăruri și nu își retrage afirmațiile, va face „declarații publice amănunțite, care în mod sigur l-ar pune într-o situație delicată…”

 

Print Friendly, PDF & Email