Lider Plus Vest: „Cazul PSD-DRDP Timișoara pare tras la indigo cu cazul DGASP Teleorman”

Reprezentanţii Plus Vest spun că scandalul de corupţie care vizează oameni din Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara şi membri la vârf ai PSD Arad şi Caraş-Severin, scoate în evidenţă „modul halucinant” în care politicul acaparează administrația și companiile de stat, angajează pe criterii de apartenență la partid persoane fără minime competențe profesionale, dar condamnate penal definitiv pentru infracțiuni de serviciu.

 

Aflăm din stenogramele ce vizează conversații între persoanele implicate în acest caz că, pentru aceste numiri în companii de stat, se cereau șpăgi la partid, sumele fiind între 5.000 și 10.000 de euro. Condamn ferm astfel de practici ilegale și imorale, care nu pot fi acceptate într-o societate civilizată, cum trebuie să fie țara noastră”, declară Sabin Răciu (foto), coordonator regional al partidului Plus pe regiunea de vest.

Acesta subliniază că pentru resetarea instituțiilor și a companiilor de stat sunt absolut prioritare evaluarea și încadrarea personalului pe criterii de competență, organizarea de concursuri corecte pentru angajări și eliminarea integrală a numirilor pe criterii politice. „Modernizarea României se va putea face doar utilizând metode diferite de cele din ultimii 30 de ani, iar deblocarea situației în care ne găsim se va realiza promovând cinstea, competența și meritocrația pe toate palierele de administrare ale statului. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de resetarea clasei politice”, adaugă Sabin Răciu.

Acesta reaminteşte că formaţiunea politică pe care o reprezintă a dovedit în 2016, prin membrii ce făceau parte din Guvernul Cioloș, chiar și fără o susținere parlamentară solidă, că este posibil să guvernezi transparent, meritocratic și onest.

Coordonatorul regional al Plus Vest îşi exprimă convingerea că, din 2020, „viitorul Guvern, format din PLUS și USR, cu o majoritate parlamentară solidă, care reflectă dorințele actuale ale alegătorilor, va debloca procesele de angajare prin concursuri corecte și va reporni procesul de curățare a statului român”. Iar pentru asta, alegerile anticipate, consideră Sabin Răciu, ar fi soluția cea mai rapidă pentru a se ajunge la „un Guvern responsabil, susținut de Parlament, cu un program clar de măsuri urgente pe care trebuie să le luăm, soluție pe care PLUS o susține cu fermitate.”

Print Friendly, PDF & Email