Lider al lumii interlope din Timişoara, urmărit penal pentru că ar fi ordonat împușcarea unui jurnalist

Lucian Boncu, un lider al lumii interlope din Timişoara, a fost pus sub urmărire penală de DIICOT, acuzat fiind că ar fi ordonat unor apropiaţi să-l împuşte pe jurnalistul Dragoş Boţa, potrivit Agerpres.

 

Lucian Boncu şi un complice al său, R.B., sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. În acest caz este implicat şi un poliţist, care l-ar fi ajutat pe Boncu cu informaţii confidenţiale despre ancheta DIICOT, el fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de compromiterea intereselor justiţiei.

Potrivit DIICOT, în 13 ianuarie 2020, procurorii au trimis în judecată mai mulţi membri ai unei grupări specializate în trafic de droguri, care se ocupa cu vânzarea de cocaină în Timişoara. Nucleul acestui grup l-au reprezentat câțiva exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în şantaje, reglări de conturi și extorcări. Protecţia acestei grupări era asigurată de Lucian Boncu, un lider al lumii interlope din Timişoara.

Din cercetările DIICOT a reieşit că, în cursul anilor 2018 – 2019, Lucian Boncu a iniţiat demersuri pentru intimidarea şi agresarea jurnalistului Dragoş Boţa, de la Pressalert, ca urmare a unor articole publicate de acesta, în care se relatau evenimente cu caracter infracţional la care participase Boncu.

În 10 septembrie 2019, Boncu s-ar fi întâlnit, într-un restaurant din Chişoda, cu doi dintre apropiaţii săi,G.N. şi I.D., și cu alţi doi tineri, M.R.C. şi M.E.C. Boncu ar fi încercat atunci să-l determine pe G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuşte pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele la adresa sa. Boncu i-ar fid dat și un pistol, o armă de foc fabricată în Turcia, folosită, spun procurorii, cu precădere în spaţiul balcanic, fiind lipsită de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deţinător.

Apoi, la solicitarea lui Boncu, unul dintre apropiaţii acestuia s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde ştiau că se află locuinţa jurnalistului, pentru o recunoaştere în teren. S-au arătat însă reticenţi, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparţine Poliției, motiv pentru care au abandonat demersul infracţional. De altfel, G.N. i-ar fi transmis poliţistului I.D., prin intermediul unei aplicaţii mobile, o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a Poliţiei.  Potrivit DIICOT, pe parcursul cercetărilor, I.D. ar fi devoalat către persoanele cercetate faptul că la DIICOT se fac investigaţii referitoare la evenimentul din data de 10 septembrie 2019, lucru care a dus la periclitarea şi îngreunarea anchetei şi a permis persoanelor cercetate să ia măsuri în vederea contracarării anchetei şi influenţării celorlalte persoane audiate în cauză, fapt pentru care acesta cercetat pentru infracţiunea de compromiterea intereselor justiţiei.

Print Friendly, PDF & Email