Licitaţie publică pentru asfaltarea unui transon din șoseaua Moșnița Veche – Giroc

Consiliul Județean Timiş a lansat în licitație publică șoseaua dintre Moșnița Veche, Urseni și Giroc, traseu pe care, pe lângă modernizarea sectoarelor deja asfaltate, se va turna asfalt, pentru prima dată, pe mai mulți kilometri.

 

Consiliul Județean Timiş anunţă că dorește să achiziționeze serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, inclusiv obținerea autorizației de construire. Firmele interesate pot depune oferte până pe 22 septembrie. Serviciile sunt estimate la o valoare de aproximativ 520.000 de lei + TVA.

Tronsonul de drum ce urmează a fi modernizat se află pe DJ595D, între km 4+000 în Moșnița Veche și sensul giratoriu din fața Primăriei Comunei Giroc, măsoară aproximativ 12.5 km și traversează și localitățile Moșnița Nouă și Urseni.

„Mergem înainte cu demersurile de a conecta comunele periurbane ale Timișoarei prin intermediul drumurilor județene. Avem și cazuri fericite, unde nu este mult de lucru, fiind tronsoane deja asfaltate, dar și zone unde trebuie să turnăm asfalt pentru prima dată sau chiar să preluăm drumuri comunale, pentru a putea interveni pe ele. În cazul DJ595D, am încredere că elaborarea documentației nu va ridica mari probleme, dorind să intrăm cât mai repede în execuția propriu-zisă”, declară președintele CJ Timiș, Alin Nica.

În localitățile vizate, drumul județean ce urmează a fi modernizat poarta următoarele denumiri: Str. Mare, str. Bistrei – în Moșnița Veche, Calea Moșnița Veche, Calea Medveș – în Moșnița Nouă, str. Morii, str. Nicolae Botoca – în Urseni şi  str. Muncitorilor, str. Bârzava, str. Semenic – în Giroc.

Tronsonul supus modernizării este în mare parte deja asfaltat, cu excepția sectorului cuprins între str. Nicolae Botoca, din Urseni, și comuna Giroc, unde drumul este din pământ, pe o lungime de aproximativ 4.4 km. Șoseaua traversează în Urseni o linie de cale ferată, iar în extravilanul comunei Giroc un canal peste care trebuie construit un pod de o lungime de cca. 20 de metri.

Modernizarea DJ 595D face parte din strategia CJ Timiş de realizare a unei centuri exterioare de ocolire a Timișoarei formată din sectoare de drumuri județene, facilitând astfel fluența traficului în exteriorul municipiului.

Print Friendly, PDF & Email