Licitație pentru un complex sportiv în zona Ronaț-Mehala

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara a lansat azi licitația, faza de proiectare şi execuţie, pentru amenajarea unui complex sportiv în zona Mircea cel Bătrân. Complexul va cuprinde un teren de fotbal la standardele impuse de FIFA și FRF pentru disputarea meciurilor oficiale, dar și cu facilități pentru sportul de masă.

 

Noul complex sportiv va include pe lângă terenul de fotbal, un teren multifuncțional, o pistă de atletism, tribună, o clădire administrativă dotată cu vestiare, alei și spații verzi, locuri de parcare auto și rastele de biciclete. Terenul de fotbal va avea suprafață sintetică, iar dimensiunile vor fi conform reglementărilor FIFA 90x57m. Acesta va fi dotat și cu o tabelă electronică de marcaj. Terenul multifuncțional va avea dimensiunea 16×25 m, dotat cu două porți de handbal și două coșuri pentru baschet. Zona crossfit constă într-o platformă, amenajată cu bare metalice de dimensiuni mixte și suprafață din tartan. Pista de atletism va fi pe o distanță de 50 m, cu zona de start și suprafață de decelerare compusă din patru rânduri de 1.25m, realizată din tartan.

Informaţii despre licitație sunt disponibile la acest link.

E a doua investiție în sport pe care o pornim anul acesta, practic de la zero. După desemnarea constructorului pentru un nou stadion în Calea Buziașului lansăm licitația pentru proiectarea și execuția unui complex sportiv modern multifuncțional pentru fotbal, baschet, handbal, atletism. Sunt terenuri care atunci când nu vor găzdui competiții sportive vor putea fi folosite de iubitorii de sport din cartierele Mehala, Ronaț, dar nu numai. Sunt investiții pe care le facem exclusiv din bugetul local, un efort financiar mare pe care îl acoperim din taxele și impozitele timișorenilor. Aceste facilități nu țin locul infrastructurii sportive mari, ci vin în completarea ei. De aceea, spun încă o dată că la București lucrurile se mișcă mult prea încet în privința stadionului mare al orașului. Timișorenii sunt supărați pe bună dreptate că proiectul stadionului asumat de Consiliul Județean și Guvernul României nu se mișcă”, declară primarul Dominic Fritz.

Valoarea estimată a contractului este de apropae opt milioane de lei (inclusiv TVA). Termenul de realizare este de 17 luni, din care 11 luni pentru execuție.

 

Print Friendly, PDF & Email