Licitație pentru reabilitarea Colegiului „Ana Aslan”

Colegiul „Ana Aslan”. Foto. PMT

Proiectul de reabilitare energetică a clădirii Colegiului Național „Ana Aslan” din Timişoara intră în următoarea etapă. Primăria Municipiului Timișoara a lansat anunțul de participare pentru lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii și înlocuirea instalațiilor interioare.

 

Costul final al lucrărilor de reabilitare a acoperișului și pentru refacerea integrală a instalațiilor termice, electrice și sanitare se ridică la aproape 8 milioane de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 iunie, ora 15, transmite Municipalitatea. Anunțul de participare poate fi accesat la acest link.

„La «Ana Aslan», fostul Liceu sanitar, începem cea mai ambițioasă reabilitare a școlii din ultimii 50 de ani. Practic, schimbăm toate instalațiile, acoperișul, izolăm întreaga clădire, modernizăm sălile de clasă. De asemenea, schimbăm întreg mobilierul din clase și aducem echipamente IT moderne. La finalul lucrărilor cei 450 de tineri care studiază aici vor avea o școală nouă, cu condiții moderne de educație”, declară primarul Dominic Fritz.

Potrivit Municiaplităţii, reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” constă în izolarea termică a clădirii, oferind astfel un confort termic sporit și condiții mai bune de învățare pentru aproape 450 de elevi. Prin acest proiect, se urmărește reducerea costurilor pentru încălzire și renovarea a 13 săli de clasă, cinici laboratoare, trei cabinete școlare, a sălii de sport, bibliotecii, laboratorului medical și psihologic. Investiția cuprinde lucrări de izolare termică, înlocuirea tâmplăriei cu una termoizolantă și modernizarea instalațiilor electrice și termice, ceea ce va conduce la îmbunătățirea eficienței energetice cu 50% și reducerea emisiilor de CO2 cu 50%. Modernizarea clădirii începe cu consolidarea necesară, stabilită prin expertiza tehnică, dar va viza și iluminatul și climatizarea sălilor de clasă.

Pe lângă acestea, clădirea actuală a Colegiului „Ana Aslan“ va avea parte și de o extindere necesară pentru crearea unei căi suplimentare de evacuare în caz de incendiu, iar demisolul va găzdui stația de pompe și un bazin de apă, speciale pentru urgențe în caz de incendiu.

Aceasta este prima clădire care va intra în procedura de licitație dintre cele pentru care administrația locală a obținut finanțare prin PNRR 2020-2026. Odată contractate lucrări, acestea au un termen de realizare de 12 luni.

Print Friendly, PDF & Email