Licitație pentru proiectarea primului proiect integrat de modernizare a unui cartier de locuințe din Timișoara

Zona Dacia este vizată de un proiect de modernizare care vizează atât infrastructura rutieră, cât și zonele verzi și rețelele de utilități publice. Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru servicii de proiectare.

 

Zona care urmează să fie modernizată este un cvartal complex de locuințe colective, fiind delimitată de Calea Torontalului, bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului, spun reprezentanții Municipalității.

Anunțul privind licitația pentru servicii de proiectare este publicat pe SEAP. Cei interesați sunt așteptați să depună oferte până în 9 februarie 2022. Valoarea estimată a contractului de proiectare este 504.201 lei.

Este primul proiect de acest tip în Timișoara, în care gândim integrat modernizarea unui întreg cartier de locuințe, plecând de la nevoile celor care locuiesc aici, pentru spațiu verde de calitate, zone de recreere și odihnă în aer liber și modalități sigure de deplasare. Vrem să facem trecerea de la un cartier în care autoturismul este prioritar, la un cartier pentru oameni”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul mai spune că, prin acest proiect, Municipalitatea are în vedere încurajarea mersului de pe jos, în cartier, și utilizarea transportului public și mersul cu bicicleta, pentru deplasările în oraș, ceea ce înseamnă, adaugă el, că Primăria va acorda o atenție sporită siguranței pietonilor și a bicicliștilor, precum și accesibilizării străzilor pentru cei cu mobilitate redusă.

Investiția, transmit oficialii Primăriei, va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane, și anume a zonelor pietonale, a zonelor destinate traficului auto şi a parcărilor, prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația. Prin intervenția propusă Primăria urmîrește revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport,  spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

Pentru implementarea proiectului Primăria va solicita fonduri europene prin noul Program Operațional Regional.

 

 

Print Friendly, PDF & Email