Liceul Waldorf Timișoara, extins și modernizat cu bani europeni

Foto: ADR Vest

La Timișoara a fost semnat azi contractul pentru o investiție importantă în infrastructura de educație. Liceul Waldorf Timișoara se extinde și se modernizează cu bani europeni.

 

Directorul Agenției de Dezvolare Regională Vest, Sorin Maxim, și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, au semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul pentru construcția și dotarea Liceului Waldorf Timișoara. Semnarea contractului a avut loc în prezența Marianei Cotoi, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Prin acest proiect va fi construit un nou corp de clădire pe strada Uranus, nr. 14, care va fi destinată pregătirii a aproximativ 540 de elevi din ciclul primar şi cel gimnazial. Imobilul va avea o suprafață construită de peste 2.300 mp, cu regim de înălțime P+1E, și va găzdui săli de clasă, laboratoare și ateliere, cabinete, o sală multifuncțională, săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare etc.

De asemenea, investiția include achiziția de echipamente și materiale didactice moderne pentru dotarea laboratoarelor de fizică, chimie și biologie, precum și pentru noile ateliere de desen și pictură, de modelaj în lut și de sculptură în lemn, atelierul de lucru manual, sala de muzică și sala de euritmie.

Totodată, vor fi achiziționate calculatoare și licențe pentru înființarea unui laborator TIC, echipamente și materiale sportive pentru echiparea sălii de sport, precum și mobilier specific unităților de învățământ.

Valoarea totală a proiectului este de 13.688.600 de lei, din care 13.414.828 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Perioada de implementare este de 36 de luni.

 

Print Friendly, PDF & Email