Liceul Teologic Ortodox, temporar în administrarea Primăriei Timișoara

Sursă foto: Mitropolia Banatului

Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” revine temporar în administrarea Primăriei Timișoara pentru atragerea unei finanțări prin Compania Națională de Investiții

 

Municipalitatea anunţă că extinde Liceul „Sfântul Antim Ivireanul” cu încă o clădire cu două etaje în contextul în care derulează o serie de proiecte pentru a crește capacitatea școlilor din oraș.

Având în vedere necesitatea de extindere a spațiului pentru activitatea școlară, Primăria Timișoara va depune un proiect în vederea obținerii finanțării prin Compania Națională de Investiții SA, prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, transmit reprezentanţii Muncipalităţii. Proiectul vizează  extinderea școlii cu un corp de clădire P+2E, demolare parțială a construcției existente (pe zona prevăzută pentru extindere), mutarea accesului rutier existent, modernizarea rețelelor de incintă, amenajări exterioare (acces rutier și pietonal, locuri de parcare, lucrări de peisagistică). Construcția nouă va include 15 săli de clasă, o sală profesorală, o bibliotecă, o sală multifuncțională și o capelă.

Consiliul Local al Municipiului Timișoara urmează să voteze proiectul de hotărâre prin care dreptul de administrare asupra imobilului va reveni Primăriei Timișoara. În calitate de proprietar, instituția este și beneficiar al proiectului, respectiv al fondurilor alocate prin programe europene sau naționale de finanțare.

Imobilul de pe bulevardul Liviu Rebreanu nr. 35 se află în proprietatea Municipiului și a fost dat în 2014 în administrare Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timişoarei. Astfel, au funcționat în aceste spații Școala „Sf. Antim Ivireanul” şi Grădiniţa „Troiţa”.

 

Print Friendly, PDF & Email