Liceul Pedagogic din Timişoara a câştigat o clasă Smart

Smart ClassroomSamsung Electronics România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, va realiza o clasă digitală în cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, în urma competiției locale „Smart Classroom”.

Elevii timișoreni au fost provocați să-și dovedească creativitatea și abilitățile digitale printr-un material video de două minute, în care să arate de ce liceul lor merită să beneficieze de o soluție completă destinată învățământului digital – Smart Classroom. Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a fost desemnat câștigătorul competiției locale, în urma celor peste 4.200 de voturi primite pe Facebook și a deciziei Comitetului de Jurizare, constituit din reprezentanți Samsung, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, autorități locale și reprezentanți ai inspectoratelor.

„Smart Classroom este un proiect educațional ce oferă o soluție digitală de învățare completă, care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward”, spune Dumitriţa Hirtie, PR Manager la The Practice. Acest concept facilitează comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și are la bază dotări de top în materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. În plus, soluția digitală încurajează și schimbul de experiență cu alte licee printr-o platformă cloud.

Pentru a putea intra în concurs, elevii timișoreni au trimis un clip creativ de două minute cu tema „De ce școala mea e cea mai smart”, în care au motivat de ce Samsung Electronics România ar trebui să implementeze conceptul Smart Classroom în școala lor. În competiție au participat nouă licee din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email