Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” intră în reabilitare

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, din Timișoara, va fi reabilitat anul acesta. Primăria a lansat licitația pentru lucrările aferente proiectului.

 

Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, iar tâmplăria exterioară va fi restaurată folosind același tip de material ca și cel existent. Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi tratată cu substanțe care să îl protejeze de incendii, consolidarea întregii structuri a clădirii urmând a fi făcută doar acolo unde este necesar.

Fiind monument istoric, detaliile arhitecturale vor fi tratate cu mare atenție, pentru a se păstra caracterul arhitectural al imobilului, anunță reprezentanții Municipalității.

Liceul, construit în anul 1903 nu respectă, în acest moment, cerințele de eficiență energetică. Reprezentanții Municiaplității spun că reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va produce economii operaționale de aproximativ 390.000 de lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției vor fi acoperite în 15 ani, conform documentației. Calculele au la bază costurile pentru energie, aferente anului 2020.

„Am făcut în 2021, ca administrație, plăți record de peste 30 de milioane de lei pentru investițiile în infrastructura educațională a orașului Timișoara și alte 4 milioane de lei pentru reparații punctuale. Vom investi, în continuare, în viitorul copiilor noștri și în 2022”, anunță viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea estimată pentru contractul de execuție este de peste 5,85 milioane de lei, durata de execuție fiind de 12 luni.

Societățile interesate au termen până în data de 3 februarie 2022, ora 15, să-și depună ofertele. Anunțul poate fi vizionat la acest link: https://www.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100178893/

Print Friendly, PDF & Email