Liceul „Gheorghe Atanasiu” din Timișoara, renovat energetic cu fonduri PNRR

Foto: Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara

Consiliul Județean Timiș anunță că a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind renovarea energetic a Liceul Tehnologic Special ”Gheorghe Atanasiu”. 6.4 milioane de lei sunt alocați prin PNRR acestui proiect.

 

Suma de 6.4 milioane de lei va fi utilizată pentru renovarea energetică a corpurilor C4 și C5 ale liceului. Conform rapoartelor de audit energetic, transmite Consiliul Județean Timiș, pachetul de soluții propus cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei, de reabilitare și modernizare a sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice, din surse regenerabile. Se va efectua, printre altele, termoizolarea pereților exteriori, a planșeului și a plăcii peste sol, tâmplăria va fi schimbată integral, va fi modernizată instalația de încălzire, de apă caldă menajeră, ventilație/climatizare și de iluminat artificial. În plus, vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizate pentru iluminat și panouri solare termice pentru producerea apei calde.

Prin aceste investiții, se estimează o scădere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, de aproximativ 63%, diminuând semnificativ costurile de funcționare.

Print Friendly, PDF & Email