„Libertatea și sufletul Europei”, eveniment propus timișorenilor de Clubul Marile Cărți

Clubul Marile Cărți, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, pregătește un cadou iubitorilor de carte, în prag de primăvară.

 

O puternică pledoarie pentru lectură și un mesaj de susținere a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, evenimentul Libertatea și sufletul Europei va avea loc în 10 martie, de la ora 18.30, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă din Timișoara.

Evenimentul își propune redescoperirea sufletului Europei prin prisma operelor a trei autori esențiali, mereu actuali și autentici: Marc Aureliu (împărat filozof care a dovedit că un conducător poate fi și un înțelept luminat), Dostoievski (romancier genial care s-a opus despotismului autoritar cu prețul condamnării sale la moarte) și C.S. Lewis (savant de renume și scriitor inspirat în ființa căruia știința și religia au coexistat armonios). Vor vorbi despre moștenirea pe care au lăsat-o aceştia marelui canon cultural european dr. Mihail Neamțu, conf. univ. dr. Lavinia Tec, conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan și conf. univ. dr. Claudiu Mesaroș, ultimii trei fiind cadre didactice la Universitatea de Vest din Timişoara.

În cadrul evenimentului va fi lansată și cartea Iisus la Niceea, semnată de Mihail Neamțu, fondator al Clubului Marile Cărți. Ateism global sau creștinism universal?, Momeala morții și Tânărul pescar: Cum a biruit Mesia răutatea lumii?, Când Isus nu e Hristos. Evanghelia după Liiceanu – acestea sunt doar câteva dintre temele abordate în rândurile cărții.

„Într-o vreme în care nu se mai pune accentul pe bogăția sufletească și spirituală, Clubul Marile Cărți cultivă reîntoarcerea la textele fundamentale ale culturii occidentale. Conferința de la Timișoara se înscrie în prioritățile și obiectivele noastre, fiind în același timp un act de încurajare a lecturii, cât și de susținere a titlului de Capitală europeană a Culturii în 2023, câștigat de Timișoara”, spun reprezentanții Clubului.

Intrarea la eveniment este liberă și se va realiza conform legislației în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email