Liberalul Cristian Buşoi: “P.S.D., un partid care denotă practici de un autoritarism feroce”

Ludovic Orban si Cristian BusoiPrezent vineri alături de fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, liberalul timișean Cristian Bușoi, candidat care reprezintă P.N.L. la alegerile europarlamentare din 25 mai, s-a referit la obiectivele pe care P.N.L. și le-a stabilit în Timișoara și în județul Timiș pentru campania electorală aflată în curs. Avertizează, însă, că, dacă P.S.D. va deține toată puterea, „lucrurile vor derapa”.

 

Descris de Ludovic Orban drept „un politician care are capacitatea de a aduce servicii României din Parlamentul European”, Cristian Bușoi a precizat că P.N.L. și-a consolidat poziția în Timișoara, și aceasta datorită reușitelor de ordin administrativ ale primarului Nicolae Robu și datorită cotei de încredere de care edilul Timișoarei se bucură, chiar și în acest moment, la aproape doi ani de la câștigarea mandatului de primar. Deși a admis că nu întotdeauna capitalul de încredere al liderului este convertit în capital de încredere transferat integral partidului, Cristian Bușoi a precizat că, în ce privește opțiunile de vot ale electoratului din mediul urban, P.N.L. este îndreptățit să spere la ocuparea primei poziții, în vreme ce, în mediul rural, poziționarea P.S.D. este mai confortabilă. „Nu am zis că vom ieși sigur pe primul loc în județ, dar ne batem, cu șanse, pentru primul loc”, spune Cristian Bușoi.

P.N.L. are, a mai precizat acesta, în mediul rural, în localități mai mici, primari foarte buni și activi și organizații puternice, care aspiră, cu șanse reale, la câștigarea primăriilor,  la alegerile locale din 2016.

Referindu-se la rațiunile pentru care electoratul trebuie conștientizat asupra pericolelor la care P.S.D. expune statul de drept, Cristian Bușoi a evocat ceea ce a numit „perioada Adrian Năstase” în Timiș, precizând că „un vot pentru P.S.D. înseamnă întoarcerea la perioada Adrian Năstase și la maniera de acțiune a reprezentanților partidului din acea perioadă”, caracterizată prin „practici și atitudini abuzive”.

Dacă P.S.D. va deține toată puterea, avertizează Cristian Bușoi, atunci „lucrurile vor derapa”, întrucât partidul este condus de persoane care dau dovadă de „practici de un autoritarism feroce și de dispreț față de orice valori ale democrației”.

Print Friendly, PDF & Email