Liberalii timişeni, miting de susţinere a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Circa 150 de liberali timișoreni au protestat luni seara, în fața Prefecturii Timiș, exprimându-și astfel susținerea pentru Moțiunea citită de PNL în Parlament, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la guvernare ciumă”, anunţă Agerpres. Municipalitatea timișoreană urmează să piardă circa 33 de milioane de euro, anual, prin aplicarea noului Cod Fiscal.

 

Președintele liberalilor timișeni, Nicolae Robu, a deschis mitingul afirmând că PNL a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD+ALDE, în contexul în care acest Guvern continuă cu o serie de mult începută de măsuri care „ne îngrijorează”, și care sunt de natură să destabilizeze economia țării în primul rând, și să facă mult rău societății românești și în alte planuri.

Ne manifestăm nemulțumirea față de noul Cod Fiscal, care conține unele prevederi pe care noi nu le putem accepta și le vom combate cu mijloace democratice, cât timp va fi cazul. În primul rând, prin unele măsuri luate, bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale, motor ale societății românești, așa cum este Timișoara (…) scad cu sume considerabile, cu circa 35%. Bugetul local al municipiului Timișoara ar urma să scadă cu cca 33 de milioane de euro pe an”, a declarat Nicolae Robu.

Citeşte şi: Primarul Timişoarei, despre banii care vor pleca la centru, după „revoluţia fiscală”: „Jaf curat!”

Primarul a subliniat că semnificația sumei și consecințele diminuării bugetului local cu ea, spunând că pentru exercițiul financiar european 2014-2020, Timișoara are la dispoziție pe POR Axa 4, un total de 54 de milioane de euro, iar printr-o măsură a Guvernului PSD+ALDE, bugetul local scade într-un singur an cu 33 de milioane de euro.

Cu acești bani noi am realizat în ultima perioadă obiective importante de infrastructură pentru orașul nostru, în cinci ani de mandat am realizat trei pasaje, unul este pe fonduri europene, dar două sunt pe buget local, multe altele reabilitări de spații de învățământ, de sănătate și dotările lor. Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021, avem nevoie de investiții. Nu putem sta pasivi când vedem ce pericol ne așteaptă prin greșelile pe care le fac cei de la guvernare”, a declarat Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiș a mai punctat faptul că liberalii sunt adepții fiscalității reduse, dar reducerile de taxe și impozite trebuie făcute „cu cap” pentru a nu apărea efecte negative.

Cei prezenți la protest au scandat: „PSD ciuma roșie”, „Hoții, hoții”. Mitingul s-a încheiat după circa 20 de minute, fără incidente.

Print Friendly, PDF & Email