Lemnele provenite din toaletarea arborilor din Timişoara, donate unor familii nevoiaşe

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara și Societatea Horticultura SA vin în sprijinul unor persoane vulnerabile, aflate în evidența Direcției de Asistență Socială, donându-le lemnele rezultate din toaletarea arborilor din oraș.

 

„Vrem să valorificăm fiecare resursă care poate aduce un plus de confort celor cu care viața nu a fost foarte darnică. Astfel, lemnele rezultate din toaletarea arborilor din oraș vor fi donate unor familii cu greutăți financiare. 30 m³ de lemne se vor distribui către 5 familii beneficiare, care necesită ajutorul nostru imediat și care vor primi câte un transport de 6m³ de lemne/ beneficiar”, anunţă Municipalitatea.

Ajutorul este menit exclusiv celor mai vulnerabili membri ai comunității. Donațiile sunt direcționate către beneficiarii înregistrați la Serviciul Beneficii Sociale, cu un beneficiu de asistență socială, transmit oficialii Primăriei. Starea acestor persoane este supusă unei monitorizări constante de către asistenții sociali, iar în urma analizei fiecărei situații, se identifică persoanele sau familiile cel mai grav afectate și care necesită cu prioritate sprijin urgent.

În urma acordului de parteneriat dintre SC Horticultura SA și Direcția de Asistență Socială, materialul lemnos rezultat din tăierile de corecție a arborilor din zonele verzi aflate în administrarea SC Horticultura SA va fi oferit donat și transportat la domiciliul beneficiarilor.

„Această inițiativă reprezintă un exemplu elocvent de cum ne putem uni forțele pentru a face față provocărilor sociale. Parteneriatul dintre Primăria Timișoara Societatea Horticultura SA și Direcția de Asistență Socială demonstrează atât angajamentul față de mediu prin gestionarea sustenabilă a spațiilor verzi, cât și responsabilitatea socială în susținerea celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre”, mai spun reprezentanţii Municipalităţii.

Print Friendly, PDF & Email