Legătură video live între Universitatea de Vest Timişoara şi Stația Spațială Internațională

Profesorii și elevii timişoreni din preuniversitar pot participa, mâine, la o întâlnire virtuală în direct cu un astronaut al Agenției Spațiale Europene, aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.

 

Universitatea de Vest din Timișoara anunţă că a pregătit pentru mâine, 24 ianuarie, un eveniment special destinat profesorilor și elevilor din preuniversitar. Aceștia pot participa la o întâlnire virtuală în direct cu astronautul Agenției Spațiale Europene, Thomas Pesquet (foto), care se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Legătura video se va stabili atât cu România, la UVT, cât și cu alte două țări participante, Irlanda și Portugalia, iar Thomas Pesquet va răspunde și la întrebările adresate de profesori.

Evenimentul va începe la ora 13.30, cu prezentări din partea reprezentanților Agenției Spațiale Române , ai ESERO România, ai Agenției Spațiale Europene și ai Universității de Vest din Timișoara. Repretentanţii UVT anunţă că şi cosmonautul român, Dumitru Prunariu, va susține o prezentare despre rolul pe care îl joacă spațiu în viața noastră cotidiană. Întâlnirea virtuală cu Thomas Pesquet va avea loc în intervalul 17.45 –  18.05.

„Este important să le transmitem copiilor că științele exacte sunt extrem de interesante și pot aduce satisfacții deosebite. Ne bucurăm că îi vom avea lângă noi pe Dumitru Prunariu și Thomas Pesquet. Interacțiunea elevilor cu aceștia este în măsură să le deschidă noi perspective asupra traseului lor educațional și profesional”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Evenimentul este organizat de Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială România și ROSA, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara. Acesta va fi transmis live pe site-ul ESA, pe site-ul Universității de Vest din Timișoara, www.uvt.ro, și pe www.esero.ro.

Print Friendly, PDF & Email