Legătură directă în domeniul fizicii pe ruta Timișoara – Budapesta

Semnare acord colaborare UVT Universitatea Obuda BudapestaUniversitatea de Vest din Timișoara a semnat, la Budapesta, un acord de colaborare transfrontalieră între Facultatea de Fizică și Facultatea de Inginerie Mecanică și Tehnici de Securitate a Universității Obuda, din capitala Ungariei.

 

Scopurile acestui acord de colaborare transfrontalieră între Facultatea de Fizică și Facultatea de Inginerie Mecanică și Tehnici de Securitate a Universității Obuda, din capitala Ungariei sunt de a realiza și dezvolta o cooperare bazată pe identificarea de domenii și posibilități comune de formare, de a participa la evenimente educaționale și profesionale, de a promova oportunități de cercetare și dezvoltare pentru realizarea de proiecte comune şi de a organiza conferințe, ateliere de lucru și simpozioane, ajutându-se reciproc, anunţă, într-un comunicat, Biroul de Presă al UVT. Accent deosebit va fi pus pe publicarea rezultatelor cercetărilor în domeniu. Cele două părți se angajează să organizeze conferințe și ateliere de lucru, precum și simpozioane în comun.

La semnarea acordului, UVT a fost reprezentată la Budapesta de prodecanul Facultății de Fizică, conf. univ. dr. Mihai Lungu.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, spune că partenerii puternici fac diferența atât pe piața educațională, cât și în cercetare. „Tradiția noastră în domeniul fizicii, cât și experiența partenerilor de la Budapesta vor reprezenta baza unor noi rezultate specifice, dezvoltând aria de activitate a Facultății de Fizică. Este un plus de valoare pentru studenți, dar și pentru cadrele didactice. Să nu uităm că finanțările europene în cercetare se oferă acum în competiție directă la nivelul UE, cu precădere pentru acele instituții care reușesc să-și interconecteze activitatea transfrontalier”, adaugă Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email