Lecturn, revistă de cultură adresată publicului larg (P)

Nr. 42 al revistei Lecturn

Revista Lecturn este producţia editorială a Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara, cu un istoric care depăşeşte zece ani de la apariţia primului număr. Este o revistă de cultură adresată publicului larg. Temele centrale sunt orientate spre lectură, istoria cărţii şi a tiparului, antropologie şi filosofia culturii.

 

În ultimele două numere apărute în acest an, respectiv nr. 41 şi 42, puteţi lectura o serie de recenzii propuse de specialişti din diferite domenii de cunoaştere, pe teme variate. Printre autorii principali ai revistei Lecturn se regăsesc profesori universitari şi bibliotecari.

Viaţa bibliotecii se oglindeşte şi ea în paginile revistei, prin consemnările celor mai semnificative evenimente de pe parcursul anului. De la expoziţiile organizate de bibliotecă precum ,Monografiile Timişoarei ori Cărţile Ucrainei, la întâlnirile cu scriitori ai Banatului, dintre care îi amintim pe Viorel Marineasa şi George Lână, până la recitaluri muzicale susţinute de profesorii şi studenţii Facultăţii de Muzică şi Teatru.

Nr. 42 al revistei Lecturn

Cele două numere ale revistei Lecturn au fost cofinanţate de Consiliul Judeţean Timiş, în cadrul proiectului ,Autori şi cărţi în capitala culturală, prin programul Tim Cultura 2023. Ea este distribuită unui număr de parteneri locali din comunitatea culturală timișoreană, regionali şi naţionali, din instituții de educație și cultură, dar și muzee și biblioteci din întreaga țară.

Revista poate fi procurată în mod gratuit de la sediul principal sau de la filialele externe ale Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara. Printre obiectivele acestui proiect se numără promovarea culturii, familiarizarea tinerilor din centrul universitar cu evenimentele bibliotecii şi sporirea interesului pentru lectură şi istoria locală.

 

 

Print Friendly, PDF & Email