Lecturn, la o nouă ediţie (P)

Revista Lecturn Bibliotecii Centrale Universitare din Timişoara, publicaţie ajunsă la al XI-lea an de apariţie, revine cu o nouă ediţie.

 

În acest număr, 41, cei interesaţi pot citi, la secţiunea Editorial, un articol despre Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timişoara şi filialele ei. Dintre pretextele pentru lectură, scrise de profesori universitari şi bibliotecari, amintim câteva teme: viziuni geopolitice asupra Basarabiei la sfârşitul Primului Război Mondial,  un veac şi jumătate de istorie a românilor timoceni şi o incursiune în transcendenţa umană.

Un material cu explicaţii şi exemple consemnate în arhive, tratează istoria Bibliotecii, cu accent pe formarea profesioniştilor din domeniu. O altă secţiune consacrată a revistei este Viaţa bibliotecii, în care sunt expuse programele culturale ale instituţiei, sub forma unei cronici. Tot aici se găsesc informări cu privire la ,,atelierele” bibliotecii, ca spaţiu al formării continue a specialiştilor în ştiinţele informării şi documentării, şi nu în ultimul rând, mărturii despre întâlnirile cu scriitorii invitaţi la Samovarul literar.

Acest număr al revistei Lecturn este cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş, în cadrul proiectului ,,Autori şi cărţi în capitala culturală”, prin programul Tim Cultura 2023. Revista este distribuită unui număr de parteneri locali, regionali şi naţionali. Revista poate fi procurată în mod gratuit de la sediul principal sau de la filialele externe ale Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email