O nouă sesiune de Lecturi Colective, a doua, va avea loc mâine, organizată ca parte a Bienalei Art Encounters 2019.
Prima Lectură Colectivă l-a avut ca invitat pe Radu Pavel Gheo, iar cea de-a doua sesiune este propusă și găzduită de membrii colectivei CUTRA și bazată pe poemul-eseu Unde te doare (când îmi povestești de sport), scris de Jasmina Al-Qaisi, pentru primul număr tipărit al revistei. Evenimentul va avea loc vineri, 19 iulie, de la ora 17, la Ambasada.
„Este un text despre plăcere, suferință și sport. Despre corpurile noastre complexe, atletice și fragile, în mișcare și leneșe. Are un pic de Audre Lorde, Paul Preciado și Nina Cassian, un pic de Tinder, masturbare și depresie. Un exercițiu despre sensibilitate, prietenie, durere, un dialog pe mai multe voci, unele cunoscute, altele nu. «Aceasta este o poezie cum este reverul meu la tenis de masă: Învățat în pauzele altora pe drumul către loviturile lor perfecte»”, spun reprezentanţii Art Encounters.
Parte a Bienalei Art Encounters din 2019, această serie de lecturi de grup pune accent pe meritele producției colective de semnificație și pe diversitatea metodelor și materialelor de citit. Modelată de gazda invitată, fiecare sesiune va fi diferită în ceea ce privește formatul și conținutul. Lecturile colective preced și vor continua în cadrul Platformei de Publicații Independente, organizată de Bienala Art Encounters 2019 în colaborare cu Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara în perioada 23-26 octombrie. Lecturile colective oferă posibilitatea de a dezvălui împreună o serie de gânduri și idei care traversează această ediție a Bienalei.
CUTRA s-a format în aprilie 2018, la București, și și-a dorit încă de la început crearea unei platforme editoriale care să abordeze tematici diverse dintr-o perspectivă feminist-queer-interesecțională. De la înființare a realizat primul număr tipărit al revistei omonime, lansat pe 1 decembrie 2018, iar în prezent derulează proiectul www.cutra.ro, o platformă editorială online. Colectiva CUTRA are patru membre: Alice Venir, Cristian Nanculescu, Lavinia Ionescu, Nicoleta Moise, ale căror background-uri profesionale diferite sunt legate de interesul comun asupra cercetătii și creării unui climat socio-cultural și editorial incluziv. Colectiva CUTRA este queer și antifascistă.
Ultimele comentarii