Lecţii de combatere a corupției în instituțiile publice

La Timişoara va fi lansată, la începutul săptămânii viitoare, „Academia Timişeană AntiCorupţie”.

 

Academia Timişeană AntiCorupţie este un proiect aflat la prima ediţie, organizat de către Asociaţia LiderJust, în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer, prin Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, cu Ambasada Canadei în România şi cu susținerea Ambasadei Marii Britanii și a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos din România.

Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea unui instrument activ de combatere a corupției la nivel local, transmit iniţiatorii.

Lansarea proiectului Academia Timişeană AntiCorupţie va avea loc luni, 13 martie, de la ora 17, la Salonul Vega din Bastionul Theresia, din Timişoara.

Proiectul va fi organizat sub forma unor sesiuni de instruire adresate funcționarilor publici și persoanelor care îndeplinesc o activitate de interes public în folosul comunităților din județele Timiș, Arad şi Caraş-Severin. Prin intermediul acesteia, 20 de participanți cu vârsta cuprinsă între 22 – 45 ani, vor aprofunda mijloacele juridice de combatere a corupției în cadrul instituțiilor publice în care își desfășoară activitatea.

LiderJust este o asociaţie formată din absolvenţii programului „Lideri pentru Justiţie”, ce are ca scop promovarea și încurajarea iniţiativei în justiţie, a statului de drept şi a valorilor democratice, precum şi implementarea bunelor practici în domeniul educaţiei juridice şi al democraţiei participative.

Articol scris de

jurnalist Timpolis, mircea.pavelescu@timpolis.ro