Lecţie de educația deschisă în timpul pandemiei, oferită de Universitatea Politehnica din Timişoara

Foto: Eye in the Sky

                                                                                                                                                                              La aproape un an de când învățământul se află, la fel ca majoritatea sectoarelor din societate, în imposibilitatea de a desfășura cursurile în clase, Universitatea Politehnica din Timișoara organizează workshop-ul internațional „Educația deschisă în timpul pandemiei”.

 

16 de vorbitori de nivel internațional vor prezenta ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și UE în cadrul celei de-a VIII-a ediții a workshop-ului Educația deschisă în timpul pandemiei, organizat în cadrul evenimentului global Săptămâna Educației Deschise 2021. Evenimentul, organizat prin Centrul de ID/IFR și e-Learning, cu sprijinul asociațiilor EDEN și IEEE Romania, va avea loc miercuri, 3 martie, între orele 13- 17.30.

Cum a contribuit concret conceptul de educație deschisă la îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a învățământului în timpul pandemiei? Ce proiecte și demersuri au fost puse în mișcare de universități, asociații la nivel local, național și european? Cum putem îmbunătăți colaborarea la nivelul universităților, instituțiilor și al comunității pentru a eficientiza procesul de educație chiar și în cele mai vulnerabile zone demografice? Sunt doar câteva dintre întrebările la care invitaţii la workshop vor încerca să răspundă. Totodată, vor fi prezentate exemple practice de utilizare și integrare a uneltelor digitale educaționale, a învățării online și mobile în educația formală și informală, a cercetării deschise, a modului în care tehnologiile de tip Blockchain, dar și mobilitățile virtuale și micro-creditele pot influența și contribui la consolidarea educației.

Numeroase cadre didactice din școli și universități s-au luptat cu adaptarea la munca și predarea online, cu folosirea aplicațiilor, platformelor și a diverselor instrumente de lucru peste noapte, pentru o perioadă nedeterminată de distanțare socială educațională. În aceste condiții de incertitudine și într-o perioadă atât de confuză pentru foarte mulți actori din domeniul educației, spun reprezentanţii Universităţii Politehnica din Timişoara, accesul liber la cunoaștere, educația deschisă, resursele educaționale deschise, și mai ales colaborarea între indivizi și instituții au devenit motorul” de integrare a digitalizării și transformării digitale și în cele mai rigide și tradiționale sisteme de învățământ din lume.

Înscrierile se fac la adresa: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register.

Participarea este gratuită, prezentările se vor desfășura în limbile română și engleză, online, iar participanții vor primi certificate digitale deschise. Lucrările Workshopului vor fi disponibile online, după eveniment, pe platforma educațională online UniCampus.

 

Print Friendly, PDF & Email