Laureații Galei Premiilor Universităţii de Vest din Timişoara

În cadrul unui nou eveniment anual dedicat știinţelor, artelor și sportului, Universitatea de Vest din Timişoara a organizat a șaptea ediţie a Galei Premiilor UVT, în cadrul căreia membri ai comunității academice şi ai comunităţii timişorene au fost premiați pentru activitatea lor.

 

Premiile acordate, transmit reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara, reflectă rezultatele deosebite obţinute de membrii comunităţii academice a UVT în domeniul știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte persoane sau instituţii. În cadrul galei au fost decernate zece premii care poartă denumirea unor personalităţi ce au marcat istoria universităţii, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării, dintre care șase premii pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest și două premii pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional.

Comunitatea Universității de Vest din Timișoara este preocupată de extinderea proiectelor de dezvoltare științifică și profesională, de recunoașterea meritelor și performanțelor membrilor, care, prin activitatea depusă, contribuie în mod esențial la creșterea prestigiului său academic și la realizarea misiunii UVT. În acest spirit, am instituit o frumoasă tradiție, încurajați și de parteneriatele publice oferite de către companiile și instituțiile de prestigiu din mediul economic și administrativ al regiunii, o tradiție ce își propune premierea excelenței”, transmit oficialii UVT.

Laureații acestor premii sunt:

  1. Prof. univ. dr. Gabriela Vlase, premiul “Mircea Zăgănescu” pentru Știinţele Naturii;
  2. Prof. univ. dr. Bogdan Sasu, premiul “Mihail Ghermănescu” pentru Matematică și Informatică;
  3. Prof. univ. dr. Delia Vȋrgă, premiul “Gabriela Colţescu” pentru Ştiinţe Sociale și Politice;
  4. Conf. univ. dr. Lucian Bojin, premiul „Dumitru Mareş” pentru Drept și Ştiinţe Economice;
  5. Lect. univ. dr. Adrian Briciu, premiul “Eugen Todoran” pentru Ştiinţe Umaniste;
  6. Conf. univ. dr. Valentina Ștefănescu, premiul “Aurel Breilean” pentru Arte și Sport;
  7. Drd. Armand Voinov, premiul “Studentul Anului”;
  8. Bogdan Aldea, premiul “Ioan Curea” pentru activitatea desfășurată în UVT;
  9. Direcția de Sănătate Publică Timiș, premiul “Sever Bocu” pentru Implicare Civică şi Socială;
  10. Cristian Rudic,directorul Operei Naționale din Timișoara, premiul “Alumnus”.

„Acordarea acestor premii, în cadrul ediției a șaptea a Galei, a reunit comunitatea UVT în jurul valorilor noastre perene, personalizate prin laureații acestei sărbători anuale, profesioniști pentru care inovarea însemnă o plus-valoare stabilă pentru comunitate și pentru cariera publică a fiecăruia. Îi felicit pe toți laureații”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Contextul pandemic actual a obligat însă la o adaptare a actualei ediții și la organizarea unui eveniment prezentat live pe pagina de Facebook a UVT.

Partenerii în organizarea actualei ediţii a Galei Premiilor UVT sunt Flex, Atos, Unicredit Bank, Hamilton Central Europe, Nokia România, Hella, Tech Mahindra, Marsh și Consiliul Județean Timiș, în calitate de partener instituțional.

 

Print Friendly, PDF & Email