Laude pentru guvernarea Ponta, de la vârful administraţiei judeţului Timiş

titu bojin foto diana (14)Un bilanț de etapă al proiectelor Timișului a fost pentru liderul P.S.D. al Consiliul Judeţean Timiş prilej de evidențiere a meritelor guvernării Victor Ponta.

 

Într-un bilanț succint al proiectelor județului, în legătură cu care, spune președintele C.J. Timiş, Titu Bojin, atât el, cât şi senatorul P.S.D. Ilie Sârbu au făcut lobby la Bucureşti, Titu Bojin anunţă că au continuat discuțiile referitoare la preluarea de către administraţia judeţeană a Aeroportului Internațional „Traian Vuia”, din Timişoara, și că se lucrează la documentația necesară. Titu Bojin afirmă că autoritățile județene și-au propus să negocieze deținerea unui pachet de acțiuni majoritar, de 80%, pentru a nu permite controlul acțiunilor de către Fondul Proprietatea.

Un alt proiect vizavi de care președintele C.J. Timiş se declară optimist este cel legat de investiția de 11 milioane de euro vizând modernizarea ambulatorului Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, care trebuie finalizată până în 30 decembrie 2015. Proiectul se va realiza, se pare, în detrimentul celui legat de construirea unui Centru Multifuncțional la Cercul Militar. Şi asta pentru că a fost necesară o selectare preliminară a opțiunilor de investiții, pentru a permite finalizarea obiectivelor asumate din finanțări obținute pe exercițiul financiar 2007-2013,  reprezentând, spune Titu Bojin, una dintre condițiile care vor permite accederea la fonduri din finanțările europene pe exercițiul 2014 – 2020.

În ceea ce privește fondurile alocate Timișului de către Guvernul Ponta, președintele C.J. Timiş susţine că numai într-o abordare politicianistă s-ar putea omite faptul că județului i-au fost alocate cele mai multe fonduri de către Guvernul Ponta, imediat după instalare, fonduri care au servit stingerii arieratelor de pe urma administrării destinelor județului și ale orașului de către reprezentanți ai P.D.L. și P.N.Ț.C.D. Referindu-se la destinația acestor bani, Titu Bojin a precizat că cele 1.200 de miliarde de lei alocate de Guvern  județului, în iarna 2012, l-au salvat de la o situație extrem de delicată pe primarul Nicolae Robu, care nu ar fi putut achita altfel datoriile generate de două societăți din subordinea Primăriei –R.A.T.T. și Colterm. Titu Bojin declară că, la preluarea mandatului de președinte de Consiliu Județean, a primit bani pentru plata obligațiilor restante, „pentru că atunci când preiei Consiliul Județean preiei și activele și pasivele instituției”.

Despre alocările pentru anul 2014, susţine că, pentru partea de investiții în infrastructură, au fost alocate fonduri substanțiale pentru segmentele de drum județean Șanovița – Lugoj – Remetea și, respectiv, pentru segmentul Mănăștiur – Coșava. Titu Bojin mai spune că această alocare de fonduri nu a mai permis și prinderea finanțărilor pentru centura Timișoarei în bugetul consolidat de stat pentru acest an, fiind posibilă însă alocarea de fonduri care să permită finanțarea proiectului centurii și a lucrărilor la alte drumuri naționale și județene, la rectificarea bugetară din acest an, lucru care ar permite demararea lucrărilor, cu atragere de finanțare europeană, pe exercițiul bugetar 2014 – 2020.

Print Friendly, PDF & Email