Lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara – Moșnița Nouă, în licitație publică

Lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara – Moșnița Nouă a intrat în linie dreaptă, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.

 

Lucrarea are o valoare estimată de 30.000.000 de lei, fără TVA, fondurile necesare fiind asigurate atât din bugetul administraţiei judeţene, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.

Licitația este direct pentru execuția lucrării, întrucât am realizat deja proiectul tehnic. Ca estimare, în cazul în care nu vom avea parte de contestații, se va putea lucra chiar din această toamnă. Investiția a întârziat mult, pierdută prin contestații aberante, dar acum suntem la un singur pas important înainte de a vedea utilajele pe șantier”, spune președintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Drumul va fi modernizat și lărgit pe o lungime de 4.1 kilometri. Lucrarea implică realizarea de sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1000 de arbori și vor fi amenajate accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun, transmit oficialii administraţiei judeţene.

Conform documentației, termenul de execuție maxim acceptat este de nouă luni. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12 august.

Print Friendly, PDF & Email