Lansarea volumului „Copilul și dictatorul”, anulată

Foto: Asociaţia Orphelins de Roumanie

Lansarea volumului memorialistic Copilul și dictatorul, de Marion Le Roy Dagen și Xavier-Marie Bonnot, programată a avea loc la Librăria Humanitas Timişoara, a fost anulată.

 

Grupul Humanitas anunţă că a decis anularea tuturor evenimentelor Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior programate în luna martie, având în vedere măsurile dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Lansarea cărţii memorialistice a lui Marion Le Roy Dagen şi Xavier-Marie Bonno fusese programată pentru joi, 19 martie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Timişoara.

Copilul și dictatorul (Humanitas, 2020) este o carte despre căutarea identităţii, despre căutarea de sine după o copilărie amputată. Marion, născută Măriuca, a fost adusă pe lume în 1976, la Aiud, fiind unul dintre cei două milioane de copii născuţi în urma decretului prin care Ceauşescu voia să dea un impuls demografiei României. Abandonată de mama ei pe când nu avea nici un an, Marion a fost plasată într-un orfelinat. Unul din multele orfelinate, adevărate lagăre de concentrare ale dictaturii ceauşiste, în care zeci de mii de copii au căzut victime. Măriuca a avut însă noroc: a fost adoptată la şase ani de către un cuplu de francezi.

Print Friendly, PDF & Email