Laborator de poezie și dans contemporan, la Timișoara

Fundația Gabriela Tudor și Fundația Interart Triade deschid laboratorul #dansliteratura publicului din Timișoara pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia.

 

Laboratorul #dansliteratura se va deschide publicului miercuri, 13 septembrie, de la ora 18, la Galeria Jecza, de pe Calea Martirilor nr. 51/52-53. La eveniment vor participa şi opt artiști din București, Timișoara și Brașov.

#dansliteratura a fost lansat de Fundația Gabriela Tudor, în luna martie, în cadrul programului „20 ani/ există un viitor pentru dansul contemporan”, care aniversează cei 20 de activitate a Fundației Gabriela Tudor.

Potrivit organizatorilor, #dansliteratura este un program interdisciplinar deschis noilor generații de coregrafi și poeți, o întâlnire artistică, un laborator-experiment sau un proiect de cercetare artistică și interacțiune care-și propune să deschidă un canal de comunicare între corp și cuvânt, între diverse discipline și generații de artiști. Proiectul este curatoriat de poeta Andra Rotaru și coregraful Cosmin Manolescu, care au realizat selecția artiștilor participanți și moderează întâlnirile artistice și evenimentele deschise publicului.

„Am invitat trei coregrafi și trei poeți să se cunoască și să lucreze timp de o săptămână în spații foarte diferite ca atmosferă din București, de la studioul de dans al Centrului Național al Dansului, la spațiul librăriei Cărturești Carusel sau la cel al grădinii secrete de la Cărturești Verona. Dacă în prima secvență a proiectului, Răzvan Țupa și Cristina Lilienfeld creau un corp cameleonic, interschimbabil, iar în a doua secvență Paul Dunca și Robert G. Elekes parcurgeau un spațiu într-un corp comun, Simona Deaconescu și Adela Dragomir au propus publicului urmele pe care le lasă un corp într-un timp prezent”, spun curatorii proiectului, Cosmin Manolescu și Andra Rotaru.

Adăugând că aceste tipuri diverse de performativitate sunt doar niște etape intermediare în imaginarea unui anti-corp performativ care se va deschide publicului la Timișoara, pe 13 septembrie, și la București, pe 19 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email