Laborator de de machine learning și inteligență artificială, inaugurat la Universitatea Politehnica Timişoara

Foto: UPT

La Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara a fost inaugurat noul laborator de machine learning și inteligență artificială „Everseen”.

 

Reamenajarea completă și dotarea Laboratorului de machine learning și inteligență artificială, cu o rețea de calculatoare performante și un server, dotate cu plăci grafice performante, o investiție de 35.000 de euro, a fost finanţată de firma Everseen. Everseen a fost înfiinţată în urmă cu aproximativ ani cu angajați în mare măsură dintre absolvenții Universității Politehnica Timișoara, care se ocupă în prezent cu activitatea de cercetare în domeniul interpretării de imagini.

Noul laborator va fi folosit de studenții de la specializarea de Calculatoare și Tehnologia Informației (atât secția în limba română, cât și cea în limba engleză) și este deosebit de util, în special în perspectiva noul noului masterat în domeniul Machine Learning, care va demara din toamna acestui an la UPT, anunţă oficialii universităţii.

La inaugurarea noului laborator au participat și 21 de elevi de la liceele care au secții cu profil de informatică din Timișoara, selectați din peste 60 care și-au manifestat interesul pentru cursul de machine learning și inteligență artificială organizat cu această ocazie. Elevii au putut vedea cu această ocazie cum funcționează UPT, care e legătura cu mediul economic și, implicit, cu piața muncii. De asemenea, au putut afla ce este inteligența artificială, care sunt perspectivele în acest domeniu de avangardă și chiar au putut aplica cele învățate prin programarea unor roboței cu ajutorul inteligenței artificiale, la final fiind răsplătiți și cu premii.

Print Friendly, PDF & Email