Laborator de cercetare-dezvoltare-inovare Hella, la Universitatea de Vest din Timișoara

Foto: UVT

În cadrul parteneriatului pentru dezvoltare pe care Universitatea de Vest din Timișoara îl are cu Hella Electronics România, investitor strategic din industria de electronică pentru producția auto, azi a fost inaugurat Laboratorul de inovare universitară Hella UVT.

 

În acest nou laborator studenții și cercetătorii au acces la o rețea destinată testărilor computerizate, formată din 25 de sisteme compacte all-in-one, configurate într-o platformă de implementare a viitoarelor proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare.

La evenimentul de inaugurare au participat Adrian Firu, Romania General Manager al Hella, Diana Țăpîrdea, Training & Development Manager, Narcisa Mădăras, Hella Romania Head of Engineering Excellence and of Global Software House, Nicoleta Tudor, Hella Romania Branding and Communication Manager, și Alexandru Toma, Software Test Team Leader și mentor computer-science, alături de reprezentanții UVT, prof. univ. dr. Flavia Mirela Barna, prorector al Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Dana Petcu, decan al Facultății de Matematică și Informatică a UVT.

Foto: UVT

Mulțumim Universității de Vest din Timișoara pentru deschiderea cu care abordează parteneriatul cu Hella, dar mai ales pentru că am reușit să pornim împreună acest extraordinar proiect comun, al Laboratorului Hella UVT, un spațiu al inovării în care gândim și educăm tinerii pentru viitor. Aici, studenții vor fi pregătiți pentru profesiile de mâine, formându-se în specializări hibride, care includ programare, testare și proiectare a sistemelor și proceselor de Inteligență Artificială”, transmit reprezentanții companiei Hella România.

Foto: UVT

La rândul său, prorectorul UVT, prof. univ. dr. Flavia Barna, declară că parteneriatul pe care UVT l-a consolidat în ultimii ani cu mediul de afaceri, în general, și cu principalele companii de înaltă tehnologie prezente în Timișoara, în special, care în 2021 a condus la formarea Grupului Partenerilor Strategici UVT, a devenit o realitate prin care universitatea contribuie la progresul comunității noastre. „Un caz concret de bună practică este reprezentat de parteneriatul cu Hella, prin care am pregătit inaugurarea acestui laborator de informatică, o platformă de înaltă tehnologie ce va sta la dispoziția celor care cercetează și au ambiții mari de cunoaștere și descoperire, studenți și universitari. Sperăm ca restricțiile din lunga perioadă de pandemie să fie relaxate și activitățile să reintre în normal, iar acest în acest excepțional Laborator Hella UVT să se desfășoare proiectele aplicative mult așteptate de studenți și de profesorii lor”, adaugă Flavia Barna.

 

Print Friendly, PDF & Email