Laborator clandestin de fabricat droguri, descoperit în locuinţa unui student la chimie

Un laborator clandestin în care se preparau amfetamine ce urmau să fie vândute a fost descoperit în locuinţa unui student la Facultatea de Chimie, din Timişoara.

Perchezitii DIICOT TimisPolitişti specializati în combaterea cri­minalităţii organizate din Timiş şi procurori ai D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoa­ra au efectuat, marţi, două percheziţii do­miciliare la locuinţa unui tânăr de 26 de ani, din Timişoara, student la Facultatea de Chi­mie. Aici au fost găsite sute de sticluţe cu amfetamină, considerată un drog de mare risc. Potrivit surselor citate, tânărul pre­para drogurile în laboratorul de acasă, apoi le vindea în Timişoara. Acesta a fost mo­nitorizat timp de mai multe luni, chiar şi în timp ce a făcut tranzacţiile cu amfetamine.

Poliţia Timiş anunţă că, în urma per­che­ziţiei, au fost ridicate mai multe instala­ţii pentru distilare şi refrigerare, sticlărie de laborator, cântare electronice, sute de sticle şi recipiente etichetate ce contineau compuşi chimici solizi sau lichizi, substanţe chimice periculoase cu grad mare de toxi­citate sau explozie, dar şi pre-precursori pen­tru prepararea amfetaminei, precum şi alţi derivaţi de amfetamină. De asemenea, au fost ridicate şi mici cantităţi de substanţe susceptibile a fi amfetamină. Studentul a fost ridicat de la locuinţa sa şi a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. Timişoara, pentru a fi audiat. El a fost reţinut pentru 24 de ore. În aceeaşi zi, poliţiştii au pus în executare ze­ce mandate de aducere pe numele persoa­­nelor care frecventau anturajul infracţional al tânărului.

“Noi am ridicat toate acele instalaţii şi substanţe, care urmează să fie supuse unei expertize de laborator pentru a se vedea dacă se putea produce amfetamină cu ele. Avem câteva probe cumpărate de ofiţeri sub acoperire de la student, însă sunt cantităţi mici, sub un gram. Din câte se pare, tânărul reţinut nu vindea, ci mai mult dădea pe la prieteni acele substanţe obţinute, sau le folosea pentru consum propriu”, ne-a declarat Mircea Andreş, procurorul şef al S.I.I.C.O.T. Timiş.

Cercetările sunt continuate sub aspec­tul săvârşirii infracţiunilor de producere, deţinere şi distribuţie de droguri de mare risc şi producere, cumpărare şi deţinere de droguri pentru consum propriu.

Potrivit unui bilanţ al Poliţiei Române, pe primul semestru al acestui an, vestul ţării este indicat ca una dintre zonele unde s-au realizat cele mai mari capturi de stupefiante. Timişul, cu cele 45 de kilograme de drog capturate reprezintă aproape o cincime din totalul de peste 250 de kilograme de droguri capturate în toată ţara, din care 84 de kilograme de droguri de mare risc şi 168 de kilograme de droguri de risc. Acestora li se adaugă aproape 25.000 de comprimate, droguri în valoare totală de cinci milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email