Laboratoare noi, la Liceul „Nikolaus Lenau”

În prezenţa ambasadorului Germaniei în România, la Liceul „Nikolaus Lenau”, din Timişoara, au fost inaugurate, azi, două laboratoare noi.

 

Dotările celor două laboratoare, unul de fizică şi celălalt de chimie, în valoare totală de 559.730 de lei, au fost achiziţionate de Primăria Timişoara, cu fonduri de la bugetul local. Oficialii Municipalităţii transmit că cele două laboratoare au acum toate dotările necesare, mobilier, staţii de lucru cu sistem powerlift şi aripă de servicii suspendată, mese de lucru şi sisteme de protecţie.

La inaugurare au participat, alături de primarul oraşului, Nicolae Robu, noul ambasador al Republicii Federale Germania în România, Excelenţa Sa Cord Meier-Klodt, Rolf Maruhn, consulul Germaniei în România, Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş, şi Elena Wolf, director al liceului.

Primarul Timişoarei a reamintit că Primăria a investit anul trecut 18 milioane de lei în învăţământ, educaţia fiind unul dintre domeniile prioritare, domeniu în care, în ultimii ani, s-au realizat investiţii majore. Edilul a dat asigurări că Municipalitatea va continua şi în acest an investiţiile în educaţie.

La Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Primăria Timişoara a derulat, recent, cu fonduri europene, un proiect de reabilitare în valoare de 7 milioane de lei. În cadrul acelui proiect s-a realizat reabilitarea infrastructurii liceului în suprafaţă totală de 3635 mp, prin consolidări, reparaţii la structură, tâmplărie şi planşee. De asemenea, s-a efectuat modernizarea şi reorganizarea funcţională a liceului, îmbunătăţirea dotărilor educaţionale, ameliorarea siguranţei mediului educaţional, creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale. Concret, 18 săli de clasă, cinci laboratoare, o bibliotecă cu sală de lectură, cinci cabinete, o sală de muzică sunt rezultatele în urma reabilitării şi recompartimentării clădirii existente. De asemenea, au fost cumpărate mobilier, echipamente didactice şi echipamente IT.

Primarul Timişoarei a mai declarat că municipalitatea va realiza şi noul campus al acestui liceu, în zona Oituz.

Print Friendly, PDF & Email