La Universitatea de Vest din Timişoara se stimulează învățarea de profunzime a studenților

Pentru a crește calitatea activității didactice prin centrarea pe student, Universitatea de Vest din Timișoara anunță lansarea unui nou proiect menit a stimula învățarea de profunzime a studenților.

 

Proiectul UVT teaching brand se derulează de Centrul de Dezvoltare Academică pe parcursul a șapte luni, din mai până în decembrie 2018. Cel puțin 150 de cadre didactice din UVT vor fi formate în acord cu un model de instruire pentru stimularea învățării de profunzime a studenților, anunţă oficialii UVT.

Proiectul vizează creșterea calității activităților didactice din UVT prin formare psihopedagogică şi se dorește ca modelul să fie transmis și în alte 30 de universități din ţară.

Nu doar că ne optimizăm în permanență activitatea de predare, ci ajutăm și celelalte universități, împărtășind cu ei modelele dezvoltate de noi. Astfel, proiectul își propune și informarea a 1000 de cadre didactice din cel puțin 30 de universități din țara noastră, cu privire la modelul de instruire al UVT și la sistemul integrat de formare dezvoltat în jurul acestuia”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Proiectul a primit finanțare prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, în urma unei competiții coordonată de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

Print Friendly, PDF & Email