Târguri de adopție a câinilor din adăpostul public, organizate la Timişoara

Sursă foto: Danyflor

Primăria Timișoara anunţă că va organiza cinci târguri de adopție a câinilor aflați în adăpostul public şi face un apel la implicare publică.

 

Pentru controlul câinilor fără stăpân și pentru a promova creșterea responsabilă a animalelor de companie, în Timișoara au fost organizate o serie de acțiuni de sterilizare, în urma cărora câinii fără stăpân din

Potrivit Primăriei Timişoara, câinii aflaţi în adăpostul public Danyflor au fost sterilizați în proporție de 90%. Pentru câinii care au stăpân, mai spun reprezentanţii Municipalităţii, au fost organizate acțiuni de sterilizare gratuită în Timișoara, dar la ultima astfel de acțiune au existat doar 25 de solicitări.

Ca urmare, Primăria Timișoara anunţă organizarea unei campanii de adopție a câinilor fără stăpân care se află în adăpostul public, acţiune desfășurată de Municipalitate, de Danyflor SRL, societatea care are în concesiune managementul populației canine, și câteva asociații de protecție a animalelor. În cadrul campaniei, vor fi organizate cinci târguri de adopții canine în cartierele orașului, în perioada următoare, sub sloganul „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!”.

Primăria Timişoara invită comunitatea asociațiilor de protecție a animalelor să i se alăture în acțiunile de promovare a creșterii responsabile a animalelor de companie și a adopției câinilor din adăpostul public.

Propunerile, sugestiile, cererile de colaborare, participare și voluntariat pot fi trimise pe toată durata desfășurării campaniei, care va avea loc în august-octombrie, pe adresa de e-mail: alexandra.pintea@primariatm.ro. De asemenea, acestea pot fi înregistrate pe site-ul Primăriei, www.primariatm.ro. (în secţiunea Sesizari/ Mediu, parcuri și spații verzi/  Animale fără stăpân): https://www.primariatm.ro/sesizari-si-reclamatii/.

 

Print Friendly, PDF & Email