La Timișoara vor fi construite două noi creșe

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke, a anunțat aprobarea construirii a două noi creșe în Timișoara.

 

Este vorba de o creșă de mari dimensiuni, pe un teren cu o suprafață de 1810 mp și de o creșă mai mică, pe un teren de 1024 mp. Ministerul Dezvoltării preconizează că primele contracte cu constructorii vor putea fi semnate la începutul anului viitor.

Acestea vor fi finanțate din fonduri proprii ale Ministerului Dezvoltării, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, aprobat prin Ordonanța de Guvern nr. 25/2001.

Primăria Timișoara lucrează acum la documentația solicitată de Compania Națională de Investiții. Urmează construirea căilor de acces și racordarea la utilități, care intră în responsabilitatea Municipalității.

Cunoaștem bine nevoia uriașă de creștere a numărului de locuri la creșă, de aceea anunțul ministrului Cseke ne bucură, venind în întâmpinarea nevoii atât de multor familii din Timișoara. E un câștig important pentru comunitate și face parte din strategia administrației locale de a crește numărul de locuri în creșele timișorene. Chiar în cursul acestei luni am semnat contractul de execuție a lucrărilor de construcție a unei alte noi creșe, care se va ridica pe un teren al primăriei de pe strada Ion Ionescu de la Brad, prima construită în orașul nostru în ultimii opt ani. Tot anul acesta vom da drumul lucrărilor de construcție a încă două noi creșe – pe Calea Bogdăneștilor și în Ciarda Roșie,” a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Acesta mai spune că nevoia de suplimentare a locurilor din creșe este stringentă, care nu poate fi satisfăcută decât prin dezvoltarea infrastructurii. Numai anul trecut s-au depus 600 de cereri de înscriere pentru cele 450 de locuri existente în creșele din oraș.

Primul pas în direcția soluționării acestei vechi crize a locurilor din creșele timișorene, declară oficialii Municipalității, a fost realizat în această vară, odată cu lansarea serviciului online de înscriere la creșă, deci fără cozi și pile, printr-o procedură complet transparentă.

„Fiecare copil al Timișoarei trebuie să aibă asigurat un loc în care să învețe prin joacă și să fie îngrijit cu căldură. Construcția de noi creșe este parte a programului de guvernare și reprezintă baza contractului prin care se creează oportunități și prosperitate pentru copiii Timișoarei”, mai spune Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email