La Timişoara, tăierea cablurilor aeriene a fost începută chiar de către primarul Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu a condus, luni seara, o echipă a Primăriei Timişoara care a început decablarea firelor aeriene ale operatorilor de servicii care, de ani de zile ignoră cerinţele Municipalităţii de a le introduce în subteran. Edilul a fost printre primii care au tăiat aceste cabluri, anunţă Agerpres.

 

Operaţiunea a fost programată în zona Podului Mihai Viteazul, la ora 20, din echipă făcând parte, alături de primarul Nicolae Robu, directorul Direcţiei Edilitare, Culiţă Chiş, directorul Serviciului de Transport Public Timişoara, Nicu Bîtea, şi consilierul acestuia, Petru Ehegartner.

Începem o campanie împotriva cablurilor aeriene din oraş, pe care le vom tăia, pur şi simplu. Firmele proprietare au fost notificate şi răsnotificate, dar niciodată nu s-au dovedit constructive, ci ne-au periclitat mai multe proiecte, fiind nevoiţi, tot aşa, să recurgem la «ghilotină» pentru a ne putea încadra în termene”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Unii dintre operatorii proprietari ai cablurilor, auzind despre operaţiunea-fulger a edilului, au venit să-şi taie singuri firele suspendate, în timp ce mai mulţi abonaţi ai serviciilor de telefonie, televiziune sau internet prin cablu au rămas fără aceste servicii.

Îmi pare foarte rău pentru cetăţenii care vor rămâne fără aceste servicii, ei nu au nicio vină, sunt abonaţi la diverşi operatori care prestează aceste servicii. De vină sunt furnizorii care nu-şi respectă clienţii abonaţi şi nu au luat măsuri pentru a preveni această situaţie neplăcută. Nu putem tolera la nesfârşit ca oraşul să fie plin de cabluri aeriene”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul a mai subliniat că sub greutatea cablurilor mulţi stâlpi de electricitate au început deja să se încline, devenind adevărate pericole pentru cetăţeni.

Potrivit Direcţiei Edilitare, Culiţă Chiş, în Timişoara sunt mai mult de zece firme care deţin cabluri aeriene, toate fiind notificate de mai mulţi ani. Primăria a construit în subteran tubulaţii speciale prin care firmele să-şi coboare cablurile, dar acestea au ignorat avertismentele Municipalităţii.

Primăria a anunţat că vor urma „ghilotnări” de cabluri în zona Catedralei Mitropolitane şi în tot centrul vechi al oraşului.

Primul termen până la care toate cablurile aeriene trebuiau desfiinţate a fost anul 2009.

Print Friendly, PDF & Email