La Timişoara începe, azi, JAZZ™

Jazz TM Foto Radio TimisoaraAzi începe, la Timişoara, cea de-a patra ediție a festivalului JAZZ™. Anul acesta, organizatorii au pregătit trei scene care vor umple orașul de energia contagioasă a muzicii: Piața Victoriei, Parcul Castelului și Parcul Civic.

 

În toate cele trei zile, scena principală va găzdui artiști renumiți în lumea jazz-ului internațional, anunţă Primăria Timişoara, care este organizatorul acestui eveniment.

Azi, în Piața Victoriei va fi prezent Jacob Collier, pe care The Guardian îl consideră „noul Mesia al muzicii jazz” și care își lansează albumul de debut, In my Room, chiar pe scena din centrul Timișoarei. Luna trecută, acesta a primit premiul „Digital Initiative of the Year” de la Jazz FM.

Prima seară a festivalului se încheie cu spectacolul oferit de Take 6, numiți de către Quincy Jones cel mai bun grup vocal din lume. În martie, aceștia au lansat albumul Believe.

În cea de-a doua zi iubitorii de jazz îl vor asculta pe Dhafer Youssef, artistul tunisian cunoscut pentru modul în care reușește să îmbine armonios tradiția sufită cu misticul și influențele de jazz cu lirismul specific arăbesc. În martie, acesta a lansat un nou album, intitulat Diwan Of Beauty And Odd.

Seara de 2 iulie va continua cu o muzică aparte, cea a lui Imany, al cărei single Don’t be so shy a adunat peste zece milioane de vizualizări pe Youtube și a ajuns pe locul 1 în topul France Digital Songs. Artista se pregătește să lanseze cel de-al doilea album din cariera sa muzicală,  Wrong Kind of War , în septembrie 2016.

Tot în 2 iulie, dar în Parcul Civic, vor putea fi auzite ritmurile inovatoare ale lui Yaron Herman. „Cunoscut pentru metoda sa matematică de a compune muzică, artistul îi va cuceri pe cei prezenți cu sunetele calde ale pianului său.

Cea de-a treia zi de festival, 3 iulie, va aduce în fața publicului trupa BadBadNotGood, împreună cu jazz-ul lor proaspăt și orginal. Tinerii de la această trupă, din Toronto, sunt apreciați în întreaga lume, succes care a dus la realizarea celui de-al cincilea album al trupei, IV, care urmează să fie lansat pe 8 iulie.

Dee Dee Bridgewater va oferi un show spectaculos în încheierea celei de-a patra ediții a festivalului Jazz™, mai anunţă organizatorii. Artista, al cărei talent a uimit o lume întreagă, este câștigătoarea a numeroase premii Grammy și a unui premiu Tony. În plus, de curând a primit cea mai mare recunoaștere pentru întreaga sa contribuție în muzica jazz și a fost numită NEA Jazz Master pentru anul 2017, alături de alți muzicieni celebri.

Tot în 3 iulie, dar pe scena din Parcul Castelului )parcul din spatele Castelului Huniade, vizavi de fostul Cinema Studio) va evolua Trilok Gurtu Band, artist nominalizat la BBC World Music Awards și o dată la EMMA, a cărui muzică este alimentată de disciplină și iubire.

Primăria Timişoara anunţă că a decis mutarea scenei din Parcul Justiţiei în Parcul Castelului, pentru confortul participanților la festival: „În felul acesta, accesul spre scena principală JazzTM se va face mult mai ușor de la ambele parcuri cu scene adiacente.

 

Programul scenei principale

Vineri, 1 iulie

20-20.45 – Peter Sarosi Quintet

21-22.15 – Jacob Collier

22.30-00 – Take 6

Sâmbătă, 2 iulie

20-20.45 – Arcus Trio

21-22.15 – Dhafer Youssef

22.30-00 – Imany

Duminică, 3 iulie

20-20.45 – Helen

21-22.15 – BADBADNOTGOOD

22.30-00 – Dee Dee Bridgewater

 

Program Parcul Castelului

Sâmbătă, 2 iulie

16-16.45 – Van Jam

17-17.45 – The Twisters

18-19.30 – Luiza Zan

Duminică, 3 iulie

17-17.45 – Paperjam

18-19.30 – Trilok Gurtu Band

 

Program Parcul Civic

Sâmbătă, 2 iulie

16-16.45 – Petra Acker & Joel Holmes

17-17.45 – A-C Leonte

18-19.30 – Yaron Herman

Duminică, 3 iulie

16-16.45 – Jazzybirds

17-17.45 – Spanache x Pop

18-19.30 – Theatre Fleas Orchestra

Accesul la JAZZ™ este gratuit, transmit organizatorii. Aceştia reamintesc că, la primele trei ediții, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, o parte dintre aceştia, în premieră în România.

Print Friendly, PDF & Email