La Timişoara, fost ridicată deja aproape o treime din cea mai înaltă clădire de birouri din țară (P)

Cea mai înaltă clădire de birouri din România, care va avea 155 de metri înălţime, integrată în ansamblul mixt Iulius Town Timișoara, o investiție de peste 115 milioane de euro, prinde formă. Lucrările s-au desfășurat într-un ritm intens inclusiv în ultimele luni. Astfel, clădirea United Business Center o (UBC 0) a ajuns la etajul 8 la nivel de structură, după ce mai bine de șase luni au fost necesare pentru lucrările complexe aferente consolidării, infrastructurii și fundației.

 

Proiectul reprezintă unul dintre cele mai solicitante șantiere active din regiunea de vest a țării, un generator pentru piața muncii și al oportunităților pentru businessurile din domeniu, mai ales în această perioadă. Până în prezent, aproximativ 30 de firme din arii de activitate conexe construcțiilor au fost implicate în lucrările de edificare, iar numărul lor se va dubla până la finalizarea proiectului. De asemenea, se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0. Termenul de finalizare al clădirii record va fi finalul anului 2021.

Pentru a asigura un aport de lumină naturală, imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă. În total, peste 26.000 mp de sticlă cu grad ridicat de eficiență termică vor asigura confort și economie de energie, dar și o panoramă unică asupra Timișoarei, din orice unghi al clădirii, spun reprezentanţii Iulius Town.

Suprafețe generoase și luminoase, care ajung până la 2.000 mp pe nivel, cu tehnologii ultramoderne și soluții eficiente din punct de vedere energetic, conform standardelor pentru clădiri verzi, sunt o parte din atuurile imobilului.

În clădirea UBC 0 vor funcţiona birouri premium, centru de conferințe, hub medical și servicii, într-un concept mixt, pe verticală. La demisol și parter vor fi integrate magazine, restaurante și cafenele tematice, care să faciliteze accesul imediat la servicii necesare zilnic, etajul 1 va fi dedicat unui centru de conferințe cu şapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialităţi.

UBC 0 va dispune de vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu mijloace alternative de transport. Totodată, angajații vor avea în imediata apropiere peste 450 de magazine, numeroase servicii, inclusiv cele ale instituțiilor publice, grădiniță și școală primară, centru de fitness, un concept de cinema VIP, cu cină și film all inclusive, un food court generos, restaurante și cafenelele cu meniuri „business lunch”, peste 4.000 de spații de parcare și 800 de spații pentru biciclete etc.

Într-o perioadă de incertitudine și cu provocări pentru toate domeniile de activitate, UBC o și-a continuat etapele de dezvoltare, în același ritm. Este rezultatul faptului că portofoliul Iulius nu se axează pe investiții speculative, ci pe parteneriate concrete și în consens cu cerințele pieței. Pe lângă unicitatea conceptului, UBC o reprezintă și un pilon de susținere a diferite specialități în perioada de dezvoltare, acea provocare ce pune piața în mișcare și care generează performanță locală”, spune Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

Iulius Town Timișoara, dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email