La Timişoara au început lucrările la cel mai mare parc suspendat din România (P)

Constructorii ansamblului Openville au demarat lucrările de amenajare a parcului suspendat, care va avea 1.400 de arbori. Acum se realizează şi structura viitorului lac din spaţiul verde, care va avea o suprafaţă de 800 mp, va fi bordat de vegetaţie şi va fi străbătut de un mic pod din lemn.

 

În parcul Openville, timişorenii se vor bucura de o destinaţie de relaxare unică în România. Originalitatea sa va fi dată atât de maniera inedită de amenajare– peste noua parcare subterană din ansamblu –, dar şi de speciile variate de arbori şi elementele de divertisment pe care le va include. La finalul celor două etape de dezvoltare a proiectului, Openville va avea cel mai mare parc suspendat din România, cu o suprafaţă de peste 55.000 mp.

Parcul Openville a fost conceput de peisagişti italieni şi români ca un loc de întâlnire cu prietenii şi de recreere cu familia, în mijlocul oraşului. Acesta va include piaţete unde vor fi organizate evenimente în aer liber, alei de promenadă şi suprafețe ample cu gazon special, pe care vizitatorii se vor putea relaxa. În apropiere vor fi cafenele şi restaurante tematice, cu panoramă şi terase spre parc. În plus, copiii se vor bucura de o destinaţie special creată pentru ei: un carusel echipat cu figurine din poveşti, fabricat pentru Openville de un producător italian cu 50 de ani experienţă în îndustria parcurilor de distracţie.

Aproximativ 20.000 de arbuşti şi 1.400 de arbori vor compune un veritabil „plămân verde” pentru întregul areal Openville şi pentru vecinătăţi. Arborii, maturi şi cu înălţimi de până la 13 metri, au fost achiziţionaţi de la pepiniere din nordul Italiei şi plantaţi în vecinătatea ansamblului, unde se aclimatizează. Pentru transportul lor, făcut în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, au fost necesare peste 500 de tiruri. Copacii vor impresiona publicul prin dimensiune, forma coroanelor şi coloritul frunzelor în diferite perioade ale sezonului de vegetaţie.

Lucrările la ansamblul mixt Openville au intrat în linie dreaptă. Constructorii lucrează în ritm alert şi la celelalte funcţiuni care vor conecta Iulius Mall Timişoara: noi spaţii de retail, extinderea cinematografului multiplex, tunelul auto, noua parcare subterană cu 580 de locuri şi clădirea de birouri UBC 0 – cea mai înaltă din România. În plus, se realizează ultimele lucrări de amenajare înainte de inaugurare la UBC 3, imobil office cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp.

Openville Timişoara va reprezenta principala destinaţie de business, shopping şi loisir din vestul ţării. Proiectul va fi realizat în două etape, iar prima sa fază va include: 47.000 mp închiriabili de retail, 50.000 mp închiriabili de spaţii office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp închiriabili aflaţi în construcţie (UBC 0), parc, pasaj subteran destinat traficului auto şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Proiectul mixt reprezentintă o investiţie privată estimată la peste 220 de milioane de euro, realizată de companiile Iulius şi Atterbury Europe.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Redacţia Timpolis, timpolis@online.ro