La Timişoara a început West Summer University

Următoarele două săptămâni vor fi pline de premiere pentru mai mult de 300 de elevi de clasa a XI-a, din România, Republica Moldova și din comunitățile de români, din Serbia și Ucraina, veniţi la Timişoara. Aceştia vor afla ce înseamnă viaţa de student.

 

La Timişoara a fost dat, ieri, startul West Summer University, un proiect devenit tradiție dezvoltat de Oorganizaţia Studenţilor din Universitatea din Timişoara, derulat în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara. Evenimentul va avea loc în perioada 24 iulie- 9 august.

În cadrul West Summer University, elevii care au fost selectați în program vor urma cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative pentru anul I de studiu, susţinute de profesori şi doctoranzi. Acestea vor fi predate în cadrul facultăţii pentru care tinerii au optat în formularul de înscriere.

Participanților le-au fost pregătite și o serie de activități informale, diverse jocuri de cunoaștere, activități sociale, workshop-uri, un tur al orașului, iar după terminarea celor două săptămâni ale proiectului propriu-zis, o deplasare în stațiunea Straja, din județul Hunedoara.

„West Summer University este un proiect care, în ultimii ani, aduce vara culoare pe holurile Universității de Vest din Timișoara. Accesul timpuriu al tinerilor valoroși în mediul universitar reprezintă una dintre preocupările noastre constante. Experimentarea vieții de student, în cea mai mare instituție de învățământ superior din vestul țării, le oferă tinerilor posibilitatea să-și cunoască opțiunile încă din timpul liceului și să descopere facultatea care li se potrivește. Când faci ceea ce îți place, rezultatele se văd în viitor”, transmite prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Scopul principal al proiectului West Summer University este facilitarea de informații pentru peste 20.000 de elevi din România, Republica Moldova și Serbia în legătură cu programa facultăților din cadrul UVT și prezentarea mediului universitar pentru 300 de elevi, pe perioada a două săptămâni. Obiectivul proiectului îl reprezintă diminuarea abandonului școlar, dar și informarea tinerilor indeciși în privința facultății pe care doresc să o urmeze.

Proiectul West Summer University a fost premiat ca “Proiectul de voluntariat al anului 2014 în domeniul educație”, la Gala Națională a Voluntarilor.

Print Friendly, PDF & Email