La Timişoara a început construcţia celui mai mare pod din pet-uri, din lume

Oraşul ar putea intra, cu.podu, în Guinness Book

Peturi goale42.000 de pet-uri au stat, în 2011, la baza ridicării unui brad de Crăciun, în Lituania. Un record intrat în Guinness Book. Acum, EcoStuff România se pregăteşte să ridice, la Timişoara, cea mai mari construcţie din pet-uri din lume.

 

Peste mai puţin de o săptămână, în zilele de 24 şi 25 iunie, proiectul cu.podu, care a mobilizat până acum zeci de şcoli, grădiniţe, companii mici şi multinaţionale precum şi sute de voluntari va prinde formă, urmând să fie “lansat la apă”, anunţă organizatorii, reprezentanţii EcoStuff România.

Construcţia primelor elemente care vor forma podul au început deja în piscina plină cu pet-uri de la terasa La Căpiţe, amplasată peste drum de Universitatea de Vest. Radu Rusu, de la EcoStuff România, spune că, fiind un proiect foarte mare, este nevoie de implicarea cât mai multor voluntari în această etapă finală, de construcţie: „Toţi cei care vor să dea o mână de ajutor şi să-şi treacă numele în dreptului unui proiect care ar putea intra în Cartea Recordurilor sunt aşteptaţi în fiecare zi începând cu ora 11, în locaţia amintită”. În acelaşi timp, mai spune el, mai este nevoie de pet-uri, chiar dacă numărul strâns până acum este impresionant.

cu.podu este un proiect prin care organizatorii, EcoStuff Romania, îşi propun să atragă atenţia asupra cantităţii enorme de ambalaje din plastic care poluează apele din România şi din întreaga lume, a intrat în linie dreaptă. Acest lucru este cauzat în principal de depozitarea ilegală şi necontrolată a deşeurilor în zonele inundabile şi în albiile râurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deşeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundaţiilor în aval ajungând să polueze aproape toate râurile şi lacurile din România şi din întreaga lume.

“cu.podu” este un proiect iniţiat de EcoStuff Romania şi presupune ridicarea în Timişoara a celei mai mari construcţii din pet-uri din lume. Ceea ce ar putea aduce înscrierea proiectului în Guinness Book.

Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a cel puţin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decât se credea iniţial. Construcţia va fi ridicată între 3 şi 5 Iunie, urmând ca odată inaugurată de Ziua Mondială a Mediului să fie accesibilă pentru două săptămâni”, mai spune Radu Rusu, reprezentant EcoStuff.

Organizatorii mai caută o soluţie şi parteneri şi pentru realizarea structurii de rezistenţă a podului precum şi una pentru iluminatul artistic al acestuia.

Print Friendly, PDF & Email