La Spitalul „Victor Babeș” Timișoara a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-covid

Foto: Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

De astăzi, timp de cinci zile, medicii, asistentele, dar și infirmierele și toți cei care lucrează în zona administrativă a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara se pot imuniza cu doza a treia de ser Pfizer.

 

Astăzi, în prima zi, au fost vaccinate peste 50 de cadre medicale. De mâine, personalului medical din cadrul Spitalului „Victor Babeş” i se vor alătura angajații Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Printre cei care s-au vaccinat azi, cu a treia doză, este şi dr. Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș Timișoara”. „L-am făcut ca să mă protejez. Statisticile arată că, după şase luni, atât după boală, cât și după vaccin, protecția scade foarte mult. Și, atunci, având în vedere contextul pandemiei, al acestui al 4-lea val, în care contagiozitatea este foarte mare și numărul de cazuri uriaș, există riscul să ne îmbolnăvim. Pentru a crește această protecție, am ales să îmi fac a treia doză”, spune dr. Virgil Musta.

Daniel Gipă, medic rezident ATI, s-a vaccinat şi el, azi: „M-am vaccinat cu a treia doză. Consider că este foarte important să facem cu toții asta. Noi observam zi de zi, fiind expuși virsului, prin profilul specialității noastre, că vaccinul chiar este eficient. Ne-am și testat, am și venit în contact cu pacienți și cu colegi și eu, cel puțin, nu m-am infectat.”

În campania de imunizare care a început în decembrie 2020, peste 95 la sută dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara s-au vaccinat.

 

Print Friendly, PDF & Email