La Liberty Marathon s-a alergat un sfert din circumferința Pământului

Duminică, 9 iunie, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a unui eveniment care își propune să pună Timișoara pe harta maratoanelor de șosea, UVT Liberty Marathon. Au luat startul peste 1500 de participanți din 15 țări.

 

Cea de-a doua ediție a UVT Liberty Marathon a propus câte o cursă pentru fiecare tip de alergător, probele variind de la 2 km la 42 km. Liberty Marathon a reușit să aducă la linia de sosire peste 1500 de participanți și mai mult de 350 de copii. În condiții de alergare aproape ideale, concurenții și-au pus determinarea și rezistența la încercare pentru a demonstra că orice cursă începe în interior și se câștigă mai întâi cu mintea, anunţă organizatorii.

Multipla campioană olimpică, mondială și europeană, Simona Amânar, a dat startul competiției și a alergat alături de membrii familiei sale. Cel mai bun timp la proba de maraton a fost realizat de Sorin Mîneran, 2:38:34, la masculin, respectiv de Adela Paulina Bălțoi, cu timpul de 3:04:08, la feminin.

UVT Liberty Marathon s-a bucurat de o prezență internațională. Au ales să ia startul în cursă alegători din 15 țări, precum Franța, Italia, Spania, Austria, Vietnam, Gambia sau Yemen. În cifre, spun organizatorii, UVT Liberty Marathon 2019 a însemnat:  peste 10.000 km alergați, peste 1500 de participanți şi mai mult de 800 de susținători, premii în valoare de pese 10.000 de eutro, ceea ce face ca evenimentul sportiv să aibă unul dintre cele mai mari bugete de premii din țară, mai mult de 20.000 de fotografii din timpul evenimentului, 150 conuri de demarcare, 300 de garduri,  350 kg fructe, 800 litri isotonic şi patru zone de entertainment și muzică pentru alergători și susținători, într-o atmosferă de festival.

Prin acest eveniment, adresat deopotrivă sportivilor amatori, precum și experimentați, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, universitatea își continuă misiunea de a susține și promova ideile libere, educația prin sport și un stil de viață sănătos.

Viziunea UVT este ca în 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturala Europeană, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport. „Atmosfera dată de entuziasmul participanților, cât și prezența internațională consistentă, ne îndreptățește în a considera că evenimentul va aduce un câștig de imagine considerabil orașului”, declară reprezentanţii UVT, organizatorul evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email