Klaus Iohannis: „Timișoarei i se întâmplă cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui oraș”

klaus-iohannis-si-simona-neumannAflat la Timişoara, preşedintele României, Klaus Iohannis, transmis un mesajul pentru echipa Timișoara şi a evocat câteva dintre momentele trăite pe cont propriu pe vremea când, din funcția de primar al Sibiului, a fost implicat în implementarea proiectului de Capitală Culturală Europeană în 2007.

 

Echipa executivă a Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană s-a întâlnit luni, 3 octombrie, la Muzeul de Artă, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, și cu reprezentanți ai instituțiilor culturale, ai operatorilor culturali independenți, ai mediului universitar și liceal și ai autorităților publice. Întâlnirea colocvială a adus în dialog recenta reușită a Timișoarei, câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și experiența Sibiului 2007.

Oficialii asociaţiei anunţă că i-au prezentat preşedinzelui rezumatul celor cinci ani de muncă la dosarul de candidatură şi că aub discutat despre câteva proiecte viitoare incluse în proiectul candidaturii cu care Timișoara s-a prezentat în fața juriului european în 16 septembrie. „S-a vorbit despre publicul deja interesat de evenimentele culturale – care trebuie să funcționeze ca un pol de atragere pentru publicul mai puțin interesat – și despre îndrăzneala de a duce cultura și către periferia orașului. Accentul a fost pus pe marile teme ale proiectului Timișoara 2021, și anume: Oameni, Locuri și Conexiuni, reunite sub sloganul «Luminează orașul prin tine!»”, mai spun reprezentanţii asociaţiei.

Aceştia transmit că mesajul președintelui pentru echipa Timișoara 2021și pentru instituțiile publice și operatorii culturali a conținut câteva dintre momentele trăite pe cont propriu pe vremea când, din funcția de primar al Sibiului, a fost implicat în implementarea proiectului de Capitală Culturală Europeană în 2007. „Timișoarei i se întâmplă cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui oraș, iar asta îl va schimba din temelii. Aveți misiunea de a transforma un oraș într-o scenă și să o faceți atât de bine încât ceea ce propuneți din punct de vedere cultural să fie de interes atât pentru comunitatea locală, cea națională, dar și pentru europenii care practică turismul cultural. […] Din experiența pe care am avut-o la Sibiu în 2007, știu că nu trebuie să faci lucruri senzaționale pentru a reuși, dar e nevoie ca tot ceea ce faci să faci bine. Oricât de buni am fi, dacă nu avem o echipă nu vom avea realizări notabile”, a declarat Klaus Iohannis.

Timișoara a fost numită Capitală Culturală Europeană vineri, 16 septembrie 2016. Dosarul candidaturii, la care echipa Asociației a lucrat încă din anul 2010, a avut la bază conceptul „Shine your light/ Light up your city” (Luminează orașul prin tine).

Print Friendly, PDF & Email