Klaus Iohannis participă la ceremoniile de la Timişoara, care marchează 25 de ani de la Revoluţie

" Vă chem să ne amintim împreună de acele zile, în care națiunea noastră și-a recâștigat libertatea"

Klaus-Iohannis-la-TimisoaraNoul preşedinte, Klaus Iohannis, va participa, la Timişoara, la ceremoniile dedicate comemorării a 25 de ani de la Revoluţie, el exprimând dorinţa ca acest moment să fie „un legământ” că tot ceea ce s-a câştigat în Decembrie 1989 nu va fi pierdut niciodată.

 

Aşa cum am promis, pe 16 decembrie voi lua parte, la Timişoara, la ceremoniile dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din 1989. Nu e simbol mai puternic şi nici dată mai intensă: pe 16 decembrie aş vrea să fim cât mai mulţi acolo şi să ne amintim de eroii noştri de la Timişoara şi de faptul că anul acesta se împlineşte un sfert de veac de când ei nu mai sunt”, scria, zilele trecute, Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

La ora 16.30 va fi primit la Primăria Timişoara. În intervalul 17.30 – 17.50 va fi prezent în Aula Magna a Universității de Vest, unde va transmite un mesaj către cadrele didactice, cercetătorii şi studenţii acestei instituţii, iar de la ora 18 la ora 19 va participa la aprinderea de candele şi la microrecitalul in memoriam al Corului Operei Române din Timişoara, pe treptele Catedralei. De la ora 19 la ora 19.15 va transmite un mesaj către timişoreni şi către români, de pe scena Operei, iar apoi, până la ora 21 va asista, din Loja Oficială a Operei, la Concertul de Gală de colinde susţinut de Corul Naţional Madrigal.

Anul acesta, pe 16 decembrie, se împlinesc 25 de ani de când națiunea română și-a strigat dreptul la libertate. Sunt 25 de ani de când românii au rupt, cu prețul atâtor vieți de martiri, lanțurile unui regim opresiv și au oprit sufocarea națiunii lor. Vă chem să ne amintim împreună de acele zile, în care națiunea noastră și-a recâștigat libertatea și să ne afirmăm deschis admirația pentru eroismul tuturor celor care s-au opus dictaturii comuniste. Să ne amintim de eroii de la Timișoara, să prețuim astfel memoria lor și să veghem în continuare la sănătatea societății noastre. Cea mai importantă lecție a lui Decembrie 1989 este că armele nu pot sfărâma niciodată conștiința oamenilor, iar valorile libertății și democrației trebuie apărate cu orice preț”, declară Klaus Iohannis.

Acesta mai spune că vrea ca participarea lui la aceste evenimente prilejuite de comemorarea a 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie să fie un legământ că tot ceea ce românii au câştigat în Decembrie 1989 nu va fi pierdut niciodată.

Print Friendly, PDF & Email