Klaus Iohannis deschide, la Timişoara, o conferinţă ştiinţifică internaţională

Klaus Iohannis Foto FB Klaus IohannisPreședintele României este prezent astăzi la Timișoara, pentru a participa la deschiderea celui mai important eveniment academic al Timișoarei.

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este aşteptat azi la deschiderea conferinței „Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din România – Diaspora și prietenii săi 2016”, cel mai important eveniment academic al Timișoarei și al comunității Universităţii de Vest din Timişoara. Un eveniment care aduce la Timişoara aproape 900 de cercetători din întreaga lume.

Conferinţa este organizată, în perioada 25 – 28 aprilie, de UVT împreună cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării şi în parteneriat cu Ministerul Educației, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Evenimentul, transmit oficialii UVT, este de o deosebită importanță în lumea academică, deoarece își propune să reunească cele mai efervescente minți din zona cercetării științifice și a învățământului superior din întreaga lume.

Conferința va fi organizată sub forma a 21 de workshop-uri exploratorii, care acoperă domenii diverse ale cunoașterii științifice, de la fizică și matematică, la științele inginerești și medicale până la științe sociale și umane.

La conferinţă s-au înscris aproape 900 de cercetători din Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Olanda, Franța, Germania, Danemarca, Finlanda, Suedia, Spania, Italia, Elveția, Austria, Ungaria, Croația, Serbia, Polonia, Moldova, Belarus, Israel, Egipt, Kuweit, Singapore, și, desigur, România.

Prezentările lor și dezbaterile la care vor participa vor fi găzduite atât de către UVT, cât și de către Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, co-organizatori ai acestui eveniment.

Print Friendly, PDF & Email