Klaus Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, în Timiş

Klaus Iohannis la TimisoaraCandidatul ACL Klaus Iohannis a câştigat detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale în Timiş. Acesta a fost urmat, la o diferenţă de mai mult de 12%, de candidatul PSD-UNPR-PC Victor Ponta.

 

Klaus Iohannis, votat de 42% dintre timişeni

Potrivit numărătorii oficiale, furnizate în cursul dimineţii de luni şi realizate de reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Timiş, primul loc în opţiunile electoratului din Timiş a fost ocupat de reprezentantul ACL, Klaus Iohannis, cu 42,03% din voturile totale valabil exprimate. Pe locul al doilea s-a situat candidatul alianţei PSD- UNPR-PC, Victor Ponta, cu  29,66%. Pe locul al treilea s-a situat candidatul independent Monica Macovei, cu 6,19% din voturi.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Timiş, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 316.662 de alegători, din care 130.411 au votat cu Klaus Iohannis, 92.045 şi-au acordat votul actualului premier Victor Ponta (29,66%), iar 19.207 alegători au votat cu Monica Macovei (6,19%).

Pe locurile următoare s-au situat, în ordine, candidatul PMP, Elena Udrea, cu 5,95% şi candidatul PLR, Călin Popescu Tăriceanu – 5,20%, restul candidaţilor înscrişi în competiţia electorală obţinând mai puţin de 4 % din totalul voturilor valabil exprimate.

Numărul voturilor anulate în Timiş a fost de 6.411, adică 2,02%. Numărul total al secţiilor de votare din judeţ a fost de 596. Prezenţa la urne în Timiş a fost de 51,37%, faţă de 50,00%, cât a fost în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2009.

Numărătoarea paralelă a ACL  confirmă rezultatele oficiale furnizate de BEJ

Reprezentanţii ACL Timiş au anunţat finalizarea numărătorii paralele a voturilor exprimate, înTimiş, în cadrul primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit informaţiilor oferite, în Timişoara, prima poziţie este ocupată de candidatul ACL Klaus Iohannis, cu 43,66% din totalul voturilor valabil exprimate. Candidatul ACL este urmat de reprezentantul PSD Victor Ponta, cu 24,61%. Pe locurile următoare în preferinţele electoratului timişorean s-au situat, în ordine, candidatul independent Monica Macovei – cu 9,23%, candidatul PLR Călin Popescu Tăriceanu – cu 7,27%, şi, pe locul al cincilea, la o diferenţă de aproape 2% de reprezentantul PLR, candidatul PMP Elena Udrea, cu 5,34%. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost, în Timişoara, de 151 587.

În Timiş, situaţia voturilor reflectă, în linii mari, aceeaşi ordonare a candidaţilor în preferinţele electoratului, o rocadă înregistrându-se doar în ceea ce priveşte ocupanţii locurilor 4 şi 5, candidatul PMP, Elena Udrea, devansându-l uşor, la nivelul judeţului, pe reprezentantul PLR, Călin Popescu Tăriceanu. Astfel, pe primul loc în Timiş s-a situat, potrivit numărătorii paralele efectuată de reprezentanţii ACL Timiş, candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 42,04%, urmat de candidatul alianţei PSD-UNPR- PC, Victor Ponta, cu 29,67%. Pe poziţiile următoare s-au situat, în ordine, candidatul independent Monica Macovei, cu 6,16%, candidatul PMP, Elena Udrea, cu 5,95% şi candidatul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,20%. Numărul total al voturilor valabil exprimate la nivelul judeţului Timiş a fost de 310.210.

Print Friendly, PDF & Email