Kevin Spacey îl va interpreta pe Winston Churchill într-un film biografic

Kevin SpaceyActorul american Kevin Spacey îl va interpreta pe Winston Churchill într-un film biografic care va prezenta felul în care fostul premier britanic şi-a apărat ţara în faţa agresiunii lui Hitler.

 

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, filmul se va intitula Captain of the Gate şi va prezenta felul în care Winston Churchill – care a fost premier al Marii Britanii din 1940 până în 1945 şi din 1951 până în 1955 – a înfruntat Parlamentul britanic pentru a lua deciziile necesare pentru a-şi proteja ţara de agresiunea nazistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează contactmusic.com, sursă citată de Mediafax.

Filmul va avea un buget de circa 20 de milioane de dolari şi va fi produs de compania Sierra/Affinity în colaborare cu StudioCanal. Scenariul este scris de Ben Kaplan, cunoscut pentru scenariul unui documentar de televiziune despre fostul preşedinte american Ronald Reagan.

Kevin Spacey nu este deloc străin de sfera politică şi s-a remarcat în ultimii ani interpretând rolul politicianului lipsit de scrupule Frank Underwood în drama politică House of Cards, produsă şi difuzată de platforma online Netflix.

Pentru acest rol, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate şi a fost nominalizat la Globul de Aur şi la Primetime Emmy. Kevin Spacey a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea sa din filmul American Beauty şi un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru evoluţia sa din filmul The Usual Suspects.

Print Friendly, PDF & Email