Kevin Costner va primi Cinema Icon Award pentru întreaga carieră

Swing Vote, Film premiere - Hollywood, CaliforniaActorul Kevin Costner va primi Cinema Icon Award pentru întreaga carieră, premiu care îi va fi acordat pe 27 martie, la gala CinemaCon Big Screen Achievement Awards din Las Vegas.

 

Cu o carieră de peste 40 de ani, atât pe marele ecran, cât şi în spatele camerei, Kevin Costner a încântat publicul cu performanţe memorabile şi i-a cucerit cu abilităţile sale excepţionale de regizor. Contribuţia lui Costner la experienţa cinematografică este inegalabilă”, se arată într-un comunicat emis de Mitch Neuhauser, directorul evenimentului, informează contactmusic.com, sursă citată de Mediafax.

Gala de premiere are loc în timpul CinemaCon, congresul oficial al Asociaţiei Naţionale a Proprietarilor de Cinematografe din Statele Unite, care va avea loc între 24 şi 27 martie, la Caesars Palace din Las Vegas.

În 2013, Cinema Icon Award pentru întreaga carieră i-a fost acordat actorului Morgan Freeman.

Născut într-o periferie săracă a oraşului Los Angeles, în anul 1955, Kevin Costner, licenţiat în ştiinţe economice, şi-a început cariera în cinema la vârsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din Silverado (1985) şi cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului Incoruptibilii (1987). Abia în 1990 a dobândit statutul de vedetă de prim calibru, prin rolul său din westernul epic Dansând cu lupii, care a fost recompensat cu două premii Oscar. Au urmat roluri în filme de mare buget, ca Robin Hood, prinţul hoţilor, JFK, Bodyguard şi Wyatt Earp, justiţiarul Vestului sălbatic, dar şi în filme cu mai puţin succes la public, precum Waterworld – Lumea apelor (1995) şi Poştaşul (1997).

În octombrie 2009, Kevin Costner a venit pentru prima dată în România, unde a susţinut un concert alături de trupa sa, Modern West, în timpul Festivalului de film Ro-IFF de la Arad. El a revenit în România în 2012, pentru a filma miniseria TV Hatfields & McCoys, susţinând cu această ocazie şi un concert într-un club bucureştean.

De altfel, Kevin Costner a mulţumit „comunităţii cinematografice” din România care a contribuit la realizarea miniseriei de televiziune Hatfields & McCoys, pentru care a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal, la gala din 2012, şi a repetat gestul la începutul anului 2013, la gala Globurilor de Aur.

Kevin Costner a jucat recent în filmele de acţiune Jack Ryan: Agentul din umbră/ Jack Ryan: Shadow Recruit, de Kenneth Brannagh, şi Condamnat să ucidă, regizat de McG, care a avut premiera în cinematografele din România pe 21 februarie.

Print Friendly, PDF & Email